Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Koroona sunnib koduõppele lapsi 17 Tartu koolist (2)

Copy
Tartu Forseliuse kooli direktor Jüri Sasi sõnul on koroonaviirusega nakatunud üks kooliõpetaja.
Tartu Forseliuse kooli direktor Jüri Sasi sõnul on koroonaviirusega nakatunud üks kooliõpetaja. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna hommikuse seisuga oli koroonapositiivseid 15 Tartu koolis, distantsõppele aga saadetud õpilasi kokku 17 koolist. Teadaolevaid nakatunuid oli koolide töötajate hulgas seitse ning õpilaste hulgas 28.

Õpetaja koroonaviirusega nakatumise tõttu saatis Forselius kool 23. novembrini distantsõppele kaks kolmandat klassi ning mõned esimese klassi õpilased, kes õpetajaga kokku puutunud olid. Kooli direktori Jüri Sasi sõnul oli kool arvestanud võimalusega, et varem või hiljem keegi viiruse külge saab, ning töötajad võtavad asja rahulikult.

Kriisikomisjon ja terviseamet otsustasid 25. novembrini saata distantsõppele Luunja keskkooli kõik põhikooli- ja keskkooliõpilased, sest üks õpilane osutus koroonapositiivseks. Ka võimalikud lähikontaktsed õpetajad peavad mõne nädala kodus töötama. Algklassiõpilased käivad tavapäraselt koolis edasi, kuid lastele tuleb tagada võimalus kasutada klassis maski. Bussides on ka lastele rangelt soovituslik maski kanda. Lasteaiad jätkavad tavapärast tööd. Luunja noortekeskuse ja huviringide töö katkestatakse ning kooli võimla on rentnikele samuti vähemalt 25. novembrini suletud.

Igaks juhuks koju

Ennetava meetmena läksid mõneks nädalaks distantsõppele ka mitmed õpilased Kesklinna koolist, kuna üks õpilane oli koroonaviirusega nakatunu lähikontaktne. Direktor Kersti Vilsoni sõnul pole talle teada, et ükski Kesklinna kooli õpilane oleks seni nakatunud, kuid kool on arvestanud võimalusega, et see võib juhtuda.

Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave sõnul on soovitatud koolidel saata kogu klass lühiajalisele distantsõppele kohe, kui on tulnud info haigestumisest või lähikontaktist. «Kui testid tehtud, saab teha uue otsuse, kas klass või klassid jätkavad kontaktõppel või tuleb siiski jääda distantsõppele,» selgitas ta.

Huviringide kaudu

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma ütles, et kui mõne aja eest kirjeldas koroonaviiruse koolidesse jõudmist enim õpetajate nakatumine, siis nüüd käib see pigem 15–19-aastaste õpilaste kaudu. Härma sõnul on tüüpilised juhtumid sellised, et huviringides, kus koos käivad mitme kooli õpilased, levib viirus ning see kantakse koolidesse laiali.

Sel nädalal tuleb terviseametilt huviringide kohta veel soovitusi. Raave sõnul on praegu linnavalitsus koolidega kokku leppinud, et koolide enda korraldatavad laulukoorid, puhkpillikoorid ja tantsuringid, kus käivad õpilased paljudest klassidest kokku, on mõistlik kaheks nädalaks peatada.

Tänase seisuga lisandus Tartumaale ööpäevaga juurde 20 ning Jõgevamaale kaks uut koroonapositiivset tulemust.

Tartumaale lisandunud viis haiget said viiruse muu kontakti läbi, kaks haiget said nakkuse perekonnast, kahel juhul nakatuti töökohas ja kolme nakatumise juhud on veel täpsustamisel. Jõgevamaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse perekonnast ning ühe nakatunu asjaolud on välja selgitamisel.

Tagasi üles