Inimesegeneetika ühingu konverents läheb veebi ning on kõigile tasuta

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Eesti inimesegeneetika ühingu president Neeme Tõnisson loodab väga, et nende ühingu aastakonverentsi veebi liikumine ei kahanda auditooriumi huvi, pigem annab rohkematele inimestele võimaluse põnevatest ettekannetest osa saada.
Eesti inimesegeneetika ühingu president Neeme Tõnisson loodab väga, et nende ühingu aastakonverentsi veebi liikumine ei kahanda auditooriumi huvi, pigem annab rohkematele inimestele võimaluse põnevatest ettekannetest osa saada. Foto: Kristjan Teedema

Eesti inimesegeneetika ühingu aastakonverents leiab aset 19. novembril videosilla vahendusel algusega kell 9.55. Ühingu presidendi Neeme Tõnissoni sõnul on aastakonverentsil osalemine tänavu tasuta ning veebikeskkonnas loodetakse haarata senisest laiemat auditooriumi.

Aastakonverentsi peateema on pandeemiad ja nende geneetika nii moodsas kui ajaloolises vaates, sealhulgas koroonaviirusnakkuse ja viiruse diagnostikaga seonduv. Lektorid on Krista Fischer, Ken Kalling, Marcel Keller, Kai Kisand ja Katrin Krõlov. Sander Pajusalu ja Kristiina Rull käsitlevad geneetikat arsti igapäevaelus ning psühholoogia seoseid geneetikaga lahkab Jüri Allik.

Konverentsil on neli sessiooni, neid juhivad Lili Milani, Tõnis Org, Kristi Tael ja Neeme Tõnisson. Päeva lõpus annab ühing välja inimesegeneetikaalase elutööpreemia. Kellele, see selgub neljapäeval.

Konverentsi korraldajad paluvad veebiülekande kvaliteedi tagamiseks kõigil huvilistel end konverentsile registreerida ühingu kodulehel www.estshg.ut.ee/news. Sealt leiab kergesti registreerimiseks vajaliku lingi, konverentsi ajakava ja ettekannete teemad.

Eesti inimesegeneetika ühing (EstSHG) on loodud 2000. aastal ja koondab geneetika, genoomika, geenitehnoloogia ja nende siduserialade teadlasi, eksperte, ettevõtjaid, meedikuid ja tudengeid. Ühingu tava on korraldada igal aastal eestikeelne teaduskonverents, mis on kogukonna üks laiapõhjalisimaid ja mõjukaimaid teadusfoorume Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles