Kaarsild ja Võidu sild värvuvad enneaegu sündinute päeva puhul sirelilillaks

Tartu Postimees
Copy
Sirelililla värv on enneaegse sünni sümbol, mis tähistab õrnust ning erakordsust.
Sirelililla värv on enneaegse sünni sümbol, mis tähistab õrnust ning erakordsust. Foto: Erge Jõgela

Täna tähistatakse üle maailma rohkem kui 60 riigis enneaegselt sündinute päeva. Oma toetust väljendab ka Tartu linn, valgustades Kaarsilla ja Võidu silla selle päeva puhul sirelilillaks.

Üleeuroopaline organisatsioon European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI) koos rahvusvaheliste partneritega WHO ja UNICEF juhivad enneaegselt sündinute päeval tähelepanu enneaegsuse levimusele. Päeva eesmärk on teavitada ühiskonda enneaegse sünnituse ja sünniga seotud teemadest, sest igal aastal sünnib maailmas enne oodatud aega 15 miljonit last ehk rohkem kui üks kümnest beebist on enneaegne. Eestis sünnib igal aastal ligikaudu 800 enneaegset last.

Üks populaarne toetuse avaldamise viis on sirelililla värvuse kasutamine oma hoone või muu objekti valgustamisel. Sirelililla värv on enneaegse sünni sümbol, mis tähistab õrnust ning erakordsust. Õrnad on need pisikesed lapsed, kes on otsustanud siia maailma tulla varem, ning nende elujõud ja kangelaslikkus on erakordsed. 

Tartus värvuvad sirelilillaks nii Kaarsild kui ka Võidu sild, teater Vanemuine, Jaani kirik, Eesti Rahva Muuseum, Tartu ülikooli kliinikum ja Lõunakeskus.

Eelmisel aastal võttis üleskutsest osa üle 40 asutuse üle Eesti. Rohkem infot leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles