Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Forseliuse koolis valmib eriline raamatukogu

Copy
Forseliuse kooli direktori Jüri Sasi sõnul on õpilastel tema selja taha jäävates kohtvalgustusega väikeste majade moodi lugemispesades hea lugeda ja ka keskenduda. Samuti võib telefone laadida, aga telefoni kasutamine pole raamatukogus soovitatav.
Forseliuse kooli direktori Jüri Sasi sõnul on õpilastel tema selja taha jäävates kohtvalgustusega väikeste majade moodi lugemispesades hea lugeda ja ka keskenduda. Samuti võib telefone laadida, aga telefoni kasutamine pole raamatukogus soovitatav. Foto: Sille Annuk

Tartu Forseliuse koolis valmib peagi täiesti teistsugune raamatukogu, mis ei ole pelgalt teavikute laenutamise koht: selle ruumid on täidetud loovate lahendustega, mis kutsuvad õpilasi lugema, joonistama või koolitükke tegema.

Raamatukogu on juba enne avamist tekitanud palju elevust nii õpilastes kui ka teistes koolides, kuhu selle idee on levinud. Üks peamine uuenduse käigus tehtud muudatustest on lugemispesade loomine.

«Siin saavad õpilased rahulikult keskenduda ja vajadusel teistest natuke eraldi lugeda,» tutvustas Forseliuse kooli direktor Jüri Sasi. «Lugemispesades on kohtvalgustus ning siia sisse paneme ka pehmed istumispadjad. Telefoni saab samuti laadida, aga reegel on, et raamatukogus seda aktiivselt kasutada ei tohi.»

Tagasi üles