Tartlanna Triin Lellep tundis Pariisis ahastust ja joovastust

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel neljapäeval esitles Triin Lellep «Minu Pariisi» Tallinnas Solarise Apollos.
Eelmisel neljapäeval esitles Triin Lellep «Minu Pariisi» Tallinnas Solarise Apollos. Foto: Sander Ilvest

Kirjastuse Petrone Print «Minu...» sarjas on ilmunud laulja Triin Lellepi raamat, mis annab hoogsa ja humoorika pildi Prantsusmaa pealinnast. Sinna elama asuda unistas ta juba kooliplikana ja lubas seda ka oma pinginaabrile Pariisi ekskursiooni ajal. Ei läinudki kaua – kõigest 15 aastat –, kui ta oma unistuse täitis.

Tartu Descartes’i lütseumi õpilasena prantsuse kultuuri ja keelega sinasõbraks saanud Lellep ei ole ainuke, kes on maailma ühest võimsaimast turismimagnetist kirjutanud. Isegi samas Petrone Prindi sarjas on ilmunud Urmas Väljaotsa «Minu Pariis», aga see oli juba 11 aastat tagasi. Selles linnas õppimise ja modellitöö tegemise ajal seitsmel aastal saadud kogemusi ja elamusi kirja pannes on lauljanna andnud lugejaile värske pilgu kaunite kunstide metropolist, mis on ühtlasi varaste Meka.

Triin Lellep on oma eraelulised äpardused ja vedamised, ahastuse ja joovastuse põiminud osavalt kirjeldustega eluolust Pariisis, kus kelnerid on kuningad, ooperipublik võib väga kergesti vilistada ja buutada ning turistilõkse leidub iga nurga peal. Lisatud pildialbumis on muude vaatamisväärsuste hulgas autor aktina ühel suurel kalmistul – oh là là!, nagu on kombeks hüüda Pariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles