Tartu- ja Jõgevamaale lisandus koroonapositiivseid

Tartu Postimees
Copy
Kaitsemask.
Kaitsemask. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3508 koroonaviiruse proovi, esmaseid positiivseid proove oli 211 ehk 6 protsenti proovide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid analüüsitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 141 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 33 uut positiivset tulemust. Viljandimaale lisandus seitse, Raplamaale kuus ja Jõgevamaale neli uut nakatunut. Läänemaale, Lääne-Virumaale ja Tartumaale lisandus kolm, Järva-, Valga- ja Saaremaale kaks ja Võrumaale tuli juurde üks uus viirusekandja. Ühel positiivse analüüsitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Kolm Jõgevamaale lisandunud nakatunut on üle antud Põhja regionaalosakonnale, sest inimesed elavad Harjumaal, ühe nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Neli Viljandimaale lisandunud uut nakatunut said viiruse perekontaktis, üks inimene töökontaktis ja kahe juhtumi nakkusallikas on teadmata. Tartumaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse perekontaktis ja kaks inimest nakatusid meelelahutusasutuses. Võrumaa nakatunu sai viiruse töökontaktis. Üks Valgamaa inimene sai nakkuse töökontaktis ja teise juhtumi asjaolud on selgitamisel.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on ligi 2000 inimest, kellest 254 on haigestunud (haigestunute arv sisaldab ka Põhja regionaalosakonna jälgitavaid). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on neli aktiivset kollet, üks on 38 inimesega hooldekodukolle. Töökohakoldes on kaheksa inimest, hobikoldes on seitse inimest ning õppeasutuse koldes samuti seitse inimest.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 210,69 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud analüüside koguarvust 4,5 protsenti.

16. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 84 Covid-19 patsienti, juhitaval hingamisel on seitse patsienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles