Puhja alevik maadleb koroonaviirusega (1)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Puhja uus ja vana koolimaja.
Puhja uus ja vana koolimaja. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Terviseameti andmetel on Puhja alevikus neli aktiivset koroonaviiruse juhtumit. Elva vallavalitsus rõhutab, et kõigil, eriti Puhja aleviku elanikel, tuleb kanda avalikes kohtades maski ning käsi desinfitseerida või hoolikalt pesta. 

Neli aktiivset juhtumit tähendab Elva vallavanema Toomas Järveoja sõnul seda, et neli inimest on saanud positiivse koroonadiagnoosi, pole nelja kollet. 

Terviseamet on võtnud nakatunute lähikontaktsetega ühendust ning andnud neile edasised juhised. Samuti on kõik testimist vajanud inimesed andnud koroonaviiruse proovi.

Järveoja ütles, et möödunud nädalal oli Puhja lasteaed aktiivsete koroonaviiruse juhtumite tõttu suletud. «Terviseamet ja lasteaia juhtkond teavad testitulemuste põhjal, kes on haigestunud, ning samuti seda, kellega on need inimesed kontaktis olnud,» ütles Järveoja. «Sellest lähtudes ei pea terviseamet lasteaia edasist sulgemist otstarbekaks.» Puhja lasteaias avatakse sel nädalal need rühmad, mis ei olnud koroonaviirusega nakatunud inimestega kontaktis. 

Puhja lasteaia juhtkond jagab lastevanematele infot, millised rühmad avatakse ja millised mitte ning missugused on edasised käitumisjuhised. Järveoja lisas, et kõik haigestunud inimesed on suunatud eneseisolatsiooni. 

Vallavanem paneb elanikele südamele, et kõik need, kes on olnud koroonaviirusest haigestunud inimesega kontaktis, järgiksid rangelt terviseameti soovitusi. «Kui teid on määratud eneseisolatsiooni, siis see tähendabki seda, et te peate püsima kodus ja te peate vältima kontakte,» toonitas ta ja lisas, et praegu on aeg, mil kõigil tuleb olla väga vastutustundlik, ettevaatlik ning järgida vabariigi valitsuse ja terviseameti soovitusi.

Puhja kool jääb avatuks ning koroonaviirusega nakatunutega kontaktis olnud inimesed on eneseisolatsioonis. Puhja kool võib tööd ümber korraldada klasside kaupa, kool annab sel teemal infot jooksvalt otse lastele ja lastevanematele. Puhjas jäävad ära järgmise kahe nädala kultuuriüritused, huvitegevused ja -ringid kolitakse võimalusel nädalaks õue.

Järveoja sõnul pole temani jõudnud infot, et mujal Elva vallas oleks koroonapositiivseid.

Vallavalitsus palub avalikes kohtades, sh raamatukogus, poodides jm, hoida üksteisega distantsi, kanda maski ning desinfitseerida käsi. Võimaluse korral vältida ka rahvakogunemisi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles