GALERII ⟩ Raeplatsil liiva silmini, lamamistoolist rääkimata (2)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Nii palju liiva pole Tartu raeplatsil kunagi varem olnud. Isegi kuumade suvepäevade rannavolledel mitte. Ja mitte kunagi varem pole raeplats tundunud nii kaldu olevat kui praegu. Raekojapoolsest servast vaadates on liiva napilt põlve kõrguseni. Küüni tänava joonelt aga juba silmini.

Selle liivamere ääres istus täna üks abielupaar, kellel polnud kuhugi kiiret. Mees ütles, et Tartus pole varem nii toredat asja tehtudki, nagu see liuväli. Naine noogutas. Palju etem kui kuusevõsa, mis seal all oli. Naine noogutas. Siis ütles mees, et tema oskab uisutada küll, et noorena käis Tallinnas Kadrioru tiigi jääl uisutamas ja küll see oli vahva. Naine naeratas.

Kas tutvustada soovite ennast, palun?

Ei, ei soovi, vastas mees. Naine müksas, et no sa võid ju küll öelda oma nime. Mees ei lasknud ennast kõigutada. Naine ei pahandanud ka. Viipasid käega rõõmsalt head aega ja jäid liivamerd edasi silmitsema. Mõlemil olid käes villased peenemustrilised labakud.

Giga-kuubedes mehi askeldas platsil kuus. Liiva ulatus juba suudlevate tudengite purskaevu servani, kõrval vedeles päikesevõtuks sobilik lamamistool. Jääväli on advendi alguseks valmis.

Advendi ajal loodaks seda paari liuväljal näha.
Advendi ajal loodaks seda paari liuväljal näha. Foto: Kristjan Teedema/Postimees Grupp
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles