Kliinikum laiendab esmaspäevast Covid-19 testimist

Copy
TÜ kliinikumi anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku üks intensiiravi osakondi, kus saavad abi kõige raskemas seisus haiged.
TÜ kliinikumi anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku üks intensiiravi osakondi, kus saavad abi kõige raskemas seisus haiged. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Esmaspäevast, 16. novembrist testitakse Tartu ülikooli kliinikumis SARS-CoV-2 suhtes kõiki patsiente, kes saabuvad haiglaravile või päevakirurgia protseduurile. See kohustus ei puuduta kuni 14-aastaseid sümptomiteta lapsi. Täpsem info siin.

Statsionaarsele ravile saabujatel tehakse test kliinikumis esimesel võimalusel pärast patsiendi haiglasse vastuvõtmist.

Päevakirurgia patsiendid peavad andma SARS-CoV-2 proovi kuni 72 tundi enne kliinikumi saabumist. Proovi võtmisele saatmise eest hoolitsevad kliinikumi tervishoiutöötajad. Patsiendi mugavuse suurendamiseks on kliinikum sõlminud kokkulepped maakondade proovivõtupunktidega.

Ambulatoorsed vastuvõtud, välja arvatud päevakirurgia, ja uuringud jätkuvad senise korralduse alusel, mille puhul tuleb patsiendil endiselt täita tervisedeklaratsioon, teha käte antiseptikat, kanda maski ning hoida distantsi.

Haiglaruumides palutakse patsientidel hoida turvalist distantsi, ruumi sisenedes ja sealt lahkudes teha käte antiseptikat ning haigla avalikes ruumides kanda maski. Maski saab haigla sissepääsudel ja osakondadest. Maski kasutamise õpetuse leiab siit.

Ühtlasi palub kliinikum patsientidel kontrollida enda ja oma laste kontaktandmete õigsust Tartu ülikooli kliinikumi ePatsiendi portaalis. Oluline on aidata seda teha ka eakatel lähedastel. Kontaktandmed on vajalikud selleks, et vajaduse korral patsiente teavitada ravile saabumise tingimustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles