Tartu korvpallimeeskond sai teist korda jagu Tallinna Kalevist

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu Ülikool Maks & Moorits alistas täna kodusaalis Tallinna Kalev/TLÜ võistkonna 75:67, hooaja eelmises kohtumises samade meeskondade vahel võitsid tartlased 100:73.
Tartu Ülikool Maks & Moorits alistas täna kodusaalis Tallinna Kalev/TLÜ võistkonna 75:67, hooaja eelmises kohtumises samade meeskondade vahel võitsid tartlased 100:73. Foto: Eero Vabamägi

Tartu ülikooli akadeemilises spordiklubis kohtusid Eesti-Läti korvpalliliigas täna omavahel Tartu Ülikool Maks & Mooritsa ja Tallinna Kalev/TLÜ võistkond. Tartlased võitsid 75:67 ning üleplatsimeheks kerkis tartlaste leegionär William Rayman, kes tõi 33 punkti ja võttis kaheksa lauapalli. Tallinna Kalev/TLÜ resultatiivseim oli täna Karl-Johan Lips, kes teenis 24 punkti, seevastu tallinlaste suurim skooritegija Brandis Raley-Ross ei tabanud 13 viskest ühtki.

Tartu mängujuht Channel Banks täna väljakule ei tulnud, sest oli  sel nädalal saanud trennis tõsise vigastuse. Sellest hoolimata alustas Tartu noor ja vihane meeskond kohtumist jõuliselt ning tegi avaveerandi lõpu skoori 28:19. Tallinna Kalev/TLÜ mängumehe Emmanuel Wembi ega korviküti Brandis Raley-Rossi ees tartlastel hirmu polnud ning viimasele tegi täna silmad ette Tartu mängija Robin Kivi. Napilt enne esimese veerandi lõppu võttis Kivi põrgatuse pealt Raley-Rossilt palli ära ning teenis Tartule kaks viimast punkti.

Teisel veerandil tulid tallinlased järele ning kuus minutit enne avapoolaja lõppu oli seis viigis 29:29. Liiga kergekäeliselt võtsid Tartu mängijad kaugviskeid, pealinlaste poolel vedas meeskonna järele Karl-Johan Lips. Esimese poolaja lõppedes oli Tartu vaid nelja punktiga eduseisus, 40:36. 

Õhtu staariks kerkis William Rayman, kes avapoolaja lõpuks polnud teeninud ühtki pallikaotust ning oli tabanud kõik visked. Samal ajal tekitas müsteeriumi Raley-Rossi nulliskoor, tavaliselt on ta Tallinna Kalev/TLÜ meeskonnale toonud üle 20 punkti. 

Kolmas veerand muutus otsustavaks ning kulges tasavägises võitluses. Mõned minutid enne kolmandat veerandit oldi viigis 50:50. Pahandust tegi Tallinna Kalev/TLÜ meeskonna poolel kõige rohkem Karl-Johan Lips ning napilt enne veerandi lõppu ei tabanud Hendrik Eelmäe kaht järjestikust vabaviset. Seis enne viimast veerandit oli 55:55.

Neljandal veerandil jätkas võimsalt William Rayman ning tartlaste hea meeskonnatöö kaitses ja rünnakus viis neljapunktilises edus lõpuni. Kolm minutit enne lõppu oli Tartu edu kaks punkti seisul 69:67. Korv ja kaks vabaviset Raymanilt viisid võõrustajad kindlamasse eduseisu ja lõppskoori 75:67 vormistas Robin Kivi vabavisetega. Tartu meeskonna teiseks parimaks punktitoojaks jäi Tomas Balciunas 12 punkti ja 11 lauapalliga. Hendrik Eelmäe ja Robin Kivi viskasid 11 punkti.

Toomas Kandimaa sõnul saadi täna hästi hakkama vastaste liidri Brandis Raley-Rossiga. «Saime Rossi ohjes hoitud, aga eks teisipidi tähendas see seda, et Kalevi teised mängijad hakkasid rohkem pahandust tegema. Püüame rünnakuid kontrollida, et ei tuleks pallikaotuseid. Selle võrra ei ole mängupilt võibolla nii atraktiivne ja jääme aeg-ajalt rünnakutel hätta, aga see on hästi, et täna kogunes pallikaotusi vähe,» sõnas Kandimaa. 

Üleplatsimees Will Rayman andis oma sõnul endast parima nii kaitses kui rünnakul. «Võistkonnakaaslased leidsid mu täna üles ja püüdsin lauas olla võimalikult aktiivne. Mul on hea meel, et visked läksid ja tänud kaaslastele, et nad mind üles leidsid. Oleme saanud nüüd mängida kodus mitu mängu ja hea rütmi kätte. Teeme siin saalis palju trenni ja mängudel käib isegi Covidiga päris kenasti publikut, nii et mul on väga hea meel siin mängida,» ütles Rayman. 

Tartul on nüüd tabelis kirjas neli võitu ja kolm kaotust, Tallinna Kalev/TLÜ-l kaks võitu ja seitse kaotust. Hooaja esimeses omavahelises mängus teenis Tartu võõrsil 100:73 võidu. Et põhiturniiril mängitakse ainult Eesti võistkondadega, siis annab see Eesti klubide seas tabelis kolmanda koha. Tallinna Kalev/TLÜ on kahe võidu ja seitsme kaotusega viimasel ehk seitsmendal real. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles