Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi koolipere õpib uuel nädalal kodudest (2)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Alates esmaspäevast saab see hoone õppetööst paraku ajutiselt puhkust
Alates esmaspäevast saab see hoone õppetööst paraku ajutiselt puhkust Foto: Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium

Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi 710 õpilast ja kõik õpetajad jäävad alates 16. novembrist nädalaks distantsõppele. Ühe õpetaja koroonatesti vastus on osutunud positiivseks – seni, kuni terviseameti spetsialistid selgitavad välja, kes on olnud viimasel nädalal selle õpetaja lähikontaktsed ja peavad kindlasti jääma enesisolatsiooni, käib gümnaasiumi õppetöö üle veebi kodudest.

Direktori Merike Kaste sõnul sai õpetaja viiruse kõikide märkide järgi oma pereliikmelt ja pereliige oma töökollektiivist.

Merike Kaste
Merike Kaste Foto: MARGUS ANSU/

Kodusõppimise otsus on ta sõnul läbi arutatud nii terviseameti spetsialistide kui ka Tartu abilinnapea Mihkel Leesi ja haridusosakonna juhataja Riho Raavega. Kõik pooled on leidnud, et täpsemate asjaolude väljaselgitamise ajaks on distantsõppe otsus väga arukas.

«Nii on kõige kindlam,» ütles direktor Merike Kaste. «Eelmise nädala kolme päeva jooksul on see õpetaja andnud tunde üheksas klassis, aga kuna meil on palju rühmatunde, kus lapsed segiläbi õpivad, olgu need siis keelte- või matemaatikatunnid, on oht levikuks suurem.»

Direktor lisas, et kuna distantsõppe juhend on olemas ja ka kogemus, kuidas see päriselus töötab, ei muretse ta selle pärast üldse. Mure on suur aga selle pärast, kui palju inimesi nende kooliperest võib olla nakkuse saanud ja kui palju neist päriselt haigestuvad.

«Loodame muidugi paremat. Aeg on praegu selline, et mitte keegi ei saa olla süüdi, kui ta haigestub,» sõnas ta veel. «Ja ma tean, et ka see inimene, kes on nakatunud, tunneb ennast praegu väga-väga halvasti, aga seda olukorda tuleb püüda aidata mõista ning inimest ennast lohutada ja toetada.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles