Annelinna gümnaasiumis jäid kaks klassi koduõppele

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Tartu Annelinna gümnaasiumi rõõmus avamine selle õppeaasta algul.
Tartu Annelinna gümnaasiumi rõõmus avamine selle õppeaasta algul. Foto: Margus Ansu

Tartu Annelinna gümnaasiumis on alates eilsest kolmas ja viies klass koduõppel, kokku 43 õpilast. Eneseisolatsioonis viibivad ka kolm õpetajat, kes annavad tunde igaüks oma kodust kas Zoomi või Skype´i vahendusel. Teised õpetajad teevad seda koolist oma kabinetist nii, nagu tunniplaan ette näeb.

Tartu Annelinna gümnaasiumi direktor Hiie Asser selgitas, et viiruseoht tekkis ühe õpilase tõttu, kes viibis muusikakoolis, kus talle andis tundi õpetaja, kelle testivastus osutus koroonaviiruse suhtes positiivseks.

«Distantsõppele jätsime nii selle klassi, kus see õpilane käib, aga ka teise klassi, mille poisid koos kehalise kasvatuse tunnis käivad ja mis oli võimlas,» selgitas ta. «Kõik need lapsed viibisid ühes ruumis koos rohkem kui 15 minutit ja suure tõenäosusega olid paljud neist üksteisele lähemal kui kaks meetrit. Seetõttu jätame nad koju kuni 23. novembrini. Eks lähiaeg toob selguse, kas viirus on lapsi nakatanud.»

Direktor lisas, et koolitöö üle veebiplatvormide käis täna kenasti, ta ka ise jälgis seda. «Midagi keerulist ei olnud, kevadine kogemus on kõigil alles värskelt meeles,» leidis Asser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles