Reoveeproovid näitasid juba varem koroona pealetungi

Armas Riives
, reporter
Copy
Teadlased hoiavad muu hulgas pilku peal ka Tartu veevärgi puhastusseadmetesse jõudval reoveel. Koroonaproove võetakse mujaltki, näiteks siinse vangla reoveest. Viimasest kohast tuvastati läinud nädalal viirus.
Teadlased hoiavad muu hulgas pilku peal ka Tartu veevärgi puhastusseadmetesse jõudval reoveel. Koroonaproove võetakse mujaltki, näiteks siinse vangla reoveest. Viimasest kohast tuvastati läinud nädalal viirus. Foto: Sille Annuk

Kui viimased nädalad on tartlased koroonaviirusega nakatumise kasvu Harjumaal ja Ida-Virumaal vaid ärevalt pealt vaadanud, siis eilne päev tõi halvad uudised ka siia kanti. Eestis tuvastati eile hommikuks rekordiline arv koroonapositiivseid – 374, nende hulgas on 17 inimest Tartumaal.

Eile õhtul sai teatavaks tõsiasi, et viirus on tabanud ka kliinikumi töötajaid. Kahel Tartu ülikooli kliinikumi töötajal on kinnitatud Covid-19, teatas kliinikumi kriisimeeskonna juht professor Joel Starkopf.

Töötajad ei nakatunud töökohal ning töökohustusi täites kasutasid mõlemad haigestunud töötajad korrektselt isikukaitsevahendeid. Tekkinud tõsise olukorra tõttu on eneseisolatsiooni saadetud 11 töötajat. Haigla töö toimib suuremate probleemideta, lisas Starkopf.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles