Portreefilmi «Vseviov» lisalinastus korraldatakse täna ERMis

Lisete Reineberg
Copy
David Vseviov
David Vseviov Foto: Konstantin Sednev

Neljapäeval kell 19 algab ERMis Jakob Hurda saalis  Elen Lotmani uue portreefilmi «Vseviov» lisalinastus.

«Vseviov» portreteerib ajaloolast, tudengite lemmikõppejõudu ja rahva poolt armastatud raadiohäält David Vseviovi – meest, kel on unikaalne anne iga elu- ja ajaloosündmus põnevaks looks jutustada.

Linateos kujutab endast kulgemist koos peategelasega läbi tema sünnipäeva – nii pidulikel üritustel seltskonnas kui ka temaga kahekesi. Vseviov on eelkõige humanist ja see väljendub ka tema mõtisklustes.

«See film on võimalus piiluda nii ühe Eesti tänapäeva tähelepanuväärse mõtleja pähe kui ka lähiringi – seda kõike pieteeditundeliselt ja soojalt,» rääkis produtsent Kristiina Davidjants.

«Olen väga tänulik Davidile, et ta usaldas meid, et see film saaks sündida. Usun, et tema humaanne ja eluterve vaade maailmale on miski, mis võiks vaatajaga kinosaalist kaasa tulla ja praegusel pimedal ajal hinge soojendada,» lisas režissöör Elen Lotman.

Filmi monteerija on Moonika Põdersalu, helirežissöör Indrek Soe, produtsent Kristiina Davidjants ja tootja Maagiline Masin.

Elen Lotman on sündinud 1981. aastal Tartus. Ta on tunnustatud operaator, stsenarist ja režissöör ning ka lektor. Tema vanemad on bioloogid Kaja ja Aleksei Lotman ning isapoolsed vanavanemad semiootik Juri Lotman ja kirjandusteadlane Zara Mints.

Lotman on lõpetanud Tartu Miina Härma gümnaasiumi ning cum laude Tallinna ülikooli audiovisuaalteose operaatori eriala. Ta on olnud Tartu kõrgema kunstikooli lektor ning õpetab tudengeid Balti filmi- ja meediakoolis.

52-minutit pikk dokumentaalfilm on eesti keeles ning sel on subtiitrid vene keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles