Kaks Tartu vangla ametnikku andsid positiivse koroonaproovi

BNS
Copy
Pildil Tartu vangla.
Pildil Tartu vangla. Foto: Kristjan Teedema

Lisaks Viru ja Tallinna vanglale on koroonaviirus jõudnud ka Tartu vanglasse, kus kaks vangla ametnikku andsid positiivse koroonaproovi.

Pühapäeval ja esmaspäeval korraldas justiitsministeerium koostöös Synlabiga masstestimise Tartu vangla vangide ning vanglateenistujate ja vangla territooriumil töötavate inimeste seas. 777 vangi proovid olid kõik negatiivsed.  217 vanglateenistuja proovide analüüsimine näitas kahe teenistuja nakatumist koroonaviirusega.

Tartu vangla on esimene vangla, kus viiruse avastamist kiirendas terviseameti tellimusel Tartu ülikoolis tehtav reovee seireuuring. Uuringu tulemuste põhjal andis terviseamet vanglateenistusele reedel teada, et eelmisel nädalal võetud proov näitas vangla reovees koroonaviirust.

Viru ja Tallinna vangla vangide ning ametnike seast uusi koroonapositiivseid lisandunud ei ole. Seega on Tartu vanglas kaks koroonapositiivset teenistujat. Viru vanglas on 189 koroonapositiivset vangi ning üheksa ametnikku. Tallinna vanglas viis nakatunud vangi ning kuus nakatunud vanglateenistujat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles