Koroonaviirus jõudis ka Tartu Waldorfgümnaasiumisse

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Tartu Waldorfgümnaasiumi juhataja Anne-Lii Kerge.
Tartu Waldorfgümnaasiumi juhataja Anne-Lii Kerge. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2553 koroonatesti, millest 128 osutus positiivseks. Kaheksa nakatunut lisandus Tartu maakonda, üks neist on Tartu Waldorfgümnaasiumi 10. klassi õpilane.

Õpilane oli asümptomaatiline ning ühe nakatunu lähikontaktne, kinnitas kooli juhataja Anne-Lii Kerge. Koroonapositiivse testi saanud õpilane oli jõudnud nakatununa koolis käia ühe päeva ning kogu tema klass, kokku 23 õpilast, saadeti distantsõppele. Kodust peavad järgmistel nädalatel töötama ka neli õpetajat, kes olid 10. klassi õpilastega kokku puutunud.

«Kiidan väga terviseameti töötajat, kes võttis minuga kohe täna hommikul ühendust ja selgitas väga konkreetselt, kuidas ja mida nüüd teha tuleb,» ütles Kerge. Tema sõnul on kooliperel esimene ärevus üle läinud ning kevadine koroonakogemus oli nii palju õpetlik, et kool õppis õpilasi hajutama ja interneti teel õppetööd korraldama. «Meil on riietumised-söömised ja kooliastmed eraldi,» ütles Kerge ja lisas, et hajutamist lihtsustab see, et kool on väike. Varutud olid ka kaitsemaskid -ja visiirid ning eakamad õpetajad panid tänasest need ka ette. 

Täna kell 13 annavad peaminister Jüri Ratas, sotsiaalminister Tanel Kiik, terviseameti juht Üllar Lanno ning Covid-19 tõrje teadusnõukoja juht, Tartu ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi meditsiinilise mikrobioloogia professor Irja Lutsar pressikonverentsi, kus räägivad koroonaviiruse leviku tõkestamise uutest piirangutest. Senistel andmetel arutab valitsus näiteks maskikandmise kohustust siseruumides, koolide osalist distantsõppele viimist ning avalike ürituste ja ööelu senisest jõulisemat piiramist, kuid uut eriolukorda praegu teadaolevalt plaanis kehtestada pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles