Tõukeratturid võivad nüüd linnas bussiga sõita

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tõukerattaga sõitvad poisid FI bussipeatuses: (vasakult) Rodion Gussarov, Nikita Kobõlkin, Damir Bessonov ja Daniil Fjodorov. Sellise tõukeratta võib nüüd Tartus bussi kaasa võtta.
Tõukerattaga sõitvad poisid FI bussipeatuses: (vasakult) Rodion Gussarov, Nikita Kobõlkin, Damir Bessonov ja Daniil Fjodorov. Sellise tõukeratta võib nüüd Tartus bussi kaasa võtta. Foto: Sille Annuk

Neil päevil saavad Tartu linnaliinibussid kleebised, mis teavitavad, et tõukeratast tohib bussi kaasa võtta, kuid pakkimata ratas on lubatud siiski vaid keskmise ukse juurde seisualale. Bussijuhtidele on juba saadetud juhis, et tõukerattureid ei pea bussist välja saatma.

See on põhimõtteline muutus, sest ühistranspordiseadusele tuginedes luges linn pakendamata tõukerattaid varem ohtlikeks esemeiks, mis võivad määrida ja vigastada nii sõitjaid kui ka bussi ning juhtidele oli seepärast antud korraldus tõukerattaid bussi mitte lubada. Tartu Linnatranspordi juhataja Roman Meeksa selgitusel tuli sellest keelust aga palju kaebusi.

Me ei survesta lapsi autoga kooli ja sealt tagasi koju sõidutama, põhjendas Roman Meeksa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles