Galerii ⟩ Raekoja platsil algasid mardilaupäeva pidustused

Copy

Täna kell 11 algasid raeplatsil mardilaupäeva pidustused, juba 15. korda leidis aset noorte ja laste pärimuspäev Taaderandi talisted. 

Purskkaevu juurde platsile kogunesid kõige väiksemad mardisandid üheksast Tartu linna lasteaiast, et soovida laulude, mängude ja tantsudega mardiõnne nii raerahvale kui ka linnakodanikele.  

Täna kell 17 etendub kaubamajaesisel platsil pärimusringi Tähelinnud mardikombestikku tutvustav etendus «Mart tantsib, maa müdiseb», milles saavad kaasa lüüa ka pealtvaatajad.  

Kell 17.30–17.45 on kaubamaja ette (Vanemuise teatri poolsele küljele) oodatud kõik Tartu linna mardisanti minejad, sest esmakordselt toimub suur mardisantide rongkäik. Mardirongkäik alustab liikumist raeplatsile kell 17.45. 

Kell 18 on nii mardisandid kui linnarahvas oodatud raekoja ette, kus antakse martijooksmise avapauk, kui Tartu linnapea Urmas Klaas kuulutab mardilaupäeva pidulikult avatuks. Kell 20 kogunetakse Korp! Rotalia majas, kus tantsitakse 19. ja 20. sajandi külapidudel armsaks saanud tantse ja kaetakse kogutud mardiandidest ühine pidulaud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles