Tartumaale lisandus kaks koroonapositiivset

Tartu Postimees
Copy
Kaitsemaskiga inimene bussis.
Kaitsemaskiga inimene bussis. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2181 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 125 (5,7 protsendi) tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid tulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 95 inimesel. Ida-Virumaale lisandus kaheksa nakatunut. Pärnumaale, Raplamaale ja Tartumaale lisandus kaks positiivset tulemust. Hiiumaale, Järvamaale, Valgamaale ja Viljandimaale lisandu üks positiivne tulemus. 12 positiivse analüüsitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 137,1 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud analüüsidest 6,6 protsenti.

Tartumaale lisandunud kahe juhtumi puhul on tegemist varasemate haigete lähikontaktsetega. Viljandimaale toodi haigus sisse Saksamaalt ja valgamaalase nakatumise asjaolud on veel täpsustamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on ligi 900 inimest, kellest 151 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 34 inimesega hooldekodukolle.

Harjumaa 95 uuest juhtumist 76 on Tallinnas. 13 Põhja regionaalosakonna piirkonna juhtumi puhul on nakatumise põhjuseks  varasem kontakt haigega. Kolmel juhul toodi haigus sisse Venemaalt, Inglismaalt ja Küproselt. Nelja juhtumi päritolu on teadmata. Ülejäänud juhtumite nakatumise päritolu on täpsustamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 7600 inimese, kellest 1023 on haigestunud. Kokku saab Põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 21 kollet. Koolikoldeid on kolm kokku 15 inimesega, lasteaiakoldeid on üks kokku 5 inimesega, töökohakoldeid on seitse kokku 119 inimesega, üritustekoldeid on kolm kokku 28 inimesega ja muu kontakti koldeid on neli kokku 27 inimesega. Lisanduvad veel Rapla hooldekeskuse kolle 65 inimesega, haiglakolle 15 inimesega ja Tallinna vangla kolle üle 10 inimesega.

Ida-Virumaale ööpäevaga lisandunud positiivsetest tulemustest kolm lisandus Viru vangla koldesse. Kahel juhul toimus nakatumine pereringis, kahel juhul saadi nakkus tuttavalt ja ühel juhul koolis.

Ida regiooni tööpiirkonnas on 10 aktiivset kollet: Sillamäe esimese koolikoldega on seotud 38 ja  Sillamäe teise koolikoldega üheksa inimest, Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 ja Narva lasteaiakoldega on seotud seitse nakatumist.  Narva-Jõesuu töökohakoldega on seotud  10 nakatumist. Viru vangla koldes on 203 inimest. Kohtla-Järve koolikoldes on kuus inimest. Sillamäe töökohakoldes on kuus inimest. Narva spordikoldes on 37 nakatunut. Täna hommikust lisandus Narva töökohakolle seitsme inimesega.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on ligi 3000 inimest, kellest haigestunud on 456.

Hiiumaale lisandunud nakatunu sai viiruse tutvuskonna kontaktis.  Ühe Pärnumaa juhtumi puhul toodi haigus sisse Molodvast, teise nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üle 650 inimese, kellest 98 on haigestunud. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on kolm kollet Hiiumaal, kus esimeses pereürituse koldes on 13 inimest ja teises üritusekoldes seitse ja perekoldes kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles