Eelarvestrateegia ootab viimast päeva linlaste tagasisidet

Tartu Postimees
Copy
Liiklus Riia ringil.
Liiklus Riia ringil. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Täna veel on oodatud tartlaste ettepanekud ja arvamused Tartu linna eelarvestrateegia 2021–2024 kohta – avalikul väljapanekul olev strateegia keskendub toimetulekule majanduskriisiga ja suutlikkusele panustada linna arengusse. 

Eelarvestrateegia alusel on kõnealuse ajavahemiku jooksul kavas hoida põhitegevuse kulude kasv ligikaudu üldise hinnatõusu tasemel. Tööjõukulud on kavandatud ligikaudu prognoositavast Eesti keskmise palga tõusust lähtudes. See võimaldab nelja aasta jooksul investeerida 111 miljonit eurot. 

Eelarvestrateegia perioodi algusesse jääb Karlova kooli hoonete remont, teise poolde on kavandatud Ploomi 1 hoone rekonstrueerimine Kroonuaia kooli hariduslike erivajadustega õpilaste tarbeks. 2023. aastaks kavandatakse Hansa kooli ja Descartes'i kooli uue hoone projekteerimist. Lasteaedadest on järgmise nelja aasta jooksul suuremad tööd plaanis Ristikheinas, Meelespeas ja Pokus.  

Kultuuripealinna projektile on kavandatud 22,3 miljonit eurot, millest linna osalus on 8,8 miljonit. Samuti on eelarvestrateegiasse planeeritud 1,3 miljonit eurot südalinna kultuurikeskuse arhitektuurivõistluseks ja projekteerimiseks ning kaks miljonit Annelinna jalgpallihallile.  

Olulised investeeringud lähevad ka majandusse ja keskkonnavaldkonda. Koostöös riigiga algab Riia ringi kauaoodatud rekonstrueerimine, jätkub Riia tänava kergliiklussilla ja raudteetunneli rajamine, tähelepanu saavad ka energia- ja kliimakava eesmärkide täitmine, jalg- ja jalgrattateed, säästlik tänavavalgustus ja palju muud.  

Sotsiaalvaldkonnas on suuremate investeeringutena kavas Tüve tänavale sotsiaalüürimajade rajamine ning Nõlvaku hooldekodu ehitamine.  

Tagasiside ja ettepanekud on oodatud linnavalitsuse rahandusosakonna meiliaadressile ro@raad.tartu.ee. Eelarvestrateegia ja selle lühikokkuvõtte leiab veebilehelt www.tartu.ee/eelarvestrateegia2024.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles