Jõgeva-ja Tartumaale tuli ööpäevaga koroonapositiivseid juurde

Tartu Postimees
Copy
Maskikandja Raekoja platsil.
Maskikandja Raekoja platsil. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2 119 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 192 (9,1%)  testi tulemus osutus positiivseks. Suri kaks koroonapostiivset inimest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 90 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 69 ja Pärnumaale seitse uut nakatunut. Hiiumaale lisandus viis, Tartumaale neli ja Järvamaale neli positiivset testitulemust.  Läänemaale ja Saaremaale lisandus kaks ning Jõgevamaale, Lääne-Virumaale, Põlvamaale, Raplamaale, Viljandimaale ja Võrumaale üks positiivne tulemus. Kolmel positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 129,0 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 6,5 protsenti.

Tartumaale lisandunud ühe juhtumi puhul on tegemist varasema haige lähikontaktsega ja kolmel juhul on nakkusallikas täpsustamisel.   Viljandimaale toodi haigus sisse Poolast,  Jõgevamaa ja Põlvamaa nakatumisjuhud on täpsustamisel . Võrumaale lisandunud juhtum on seotud hooldekodu koldega. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on ligi 800 inimest, kellest 142 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 33 inimesega hooldekodu kolle.

Harjumaa 90 uuest juhtumist 77 on Tallinnas. 11 põhja regionaalosakonna piirkonda saabunud juhtumi puhul on  nakatumise põhjuseks  varasem kontakt haigega, kahe juhtumi puhul  on nakatumine seotud Tallinna vangla koldega ja seitsme juhtumi päritolu on teadmata. Ülejäänud juhtumite nakatumise päritolu on täpsustamisel.

Põhja regionaalosakonna poolt on jälgimisel ligi 7 000 inimest, kellest 993 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 21 kollet. Kooli koldeid on kolm kokku 16 inimesega, lasteaia koldeid on üks kokku 5 inimesega, töökoha koldeid on seitse kokku 109 inimesega, ürituste koldeid on kolm kokku 28 inimesega ja muu kontakti koldeid on neli kokku 27 inimesega. Lisanduvad veel Rapla Hooldekeskuse kolle 65 inimesega, haiglakolle 15 inimesega ja Tallinna Vangla kolle üle 10 inimesega.

Ida-Virumaale ööpäevaga lisandunud positiivsetest tulemustest 17 lisandus Narva spordivõistkonna koldesse ja 13 juhul toimus nakatumine pereringis. Viiel juhul nakatuti töökohas, kahel juhul läbi tuttavate ja ühel juhul toimus nakatumine koolis. Ülejäänud Ida-Virumaa juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Lääne-Virumaale lisandunud juhtumi puhul on tegemist nakatumisega Viru Vangla koldes.

Ida regiooni tööpiirkonnas on üheksa aktiivset kollet: Sillamäe esimese kooli koldega on seotud 37 ja  Sillamäe teise kooli koldega üheksa inimest, Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 ja Narva lasteaia koldega on seotud seitse nakatumist.  Narva-Jõesuu töökoha koldega on seotud  10 nakatumist. Viru Vangla koldes on 200 inimest. Kohtla-Järve kooli koldes on viis inimest. Sillamäe töökoha koldes on kuus inimest. Narva spordikoldes on 32 nakatunut.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on ligi 2 100 inimest, kellest haigestunud on 471.

Üks Hiiumaale lisandunud nakatunu sai viiruse  pereüritusel, teine muul üritusel ja kolmas läbi perekontakti. Kahe Hiiumaa juhtumi asjaolud on veel selgitamisel. Nelja Pärnumaa juhtumi puhul toimus nakatumine  läbi tuttavate, kahe nakatumise asjaolud on veel selgitamisel ja üks on teadmata. Läänemaa ja Saaremaa nakatunud sai viiruse läbi perekontaktide. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on ligi 500 inimest, kellest 98 on haigestunud. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on kolm kollet Hiiumaal, kus esimeses pereürituse koldes on 12 inimest ja teises ürituse koldes seitse ja perekoldes viis.

Suri kaks inimest

8. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 55 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on neli patsienti. Suri kaks inimest- Lääne-Tallinna Keskhaiglas suri 87-aastane naine ja Ida-Viru Keskhaiglas 75-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 75 koroonaviirusesse nakatunud inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati üheksa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles