Tudengid läksid vabatahtlikena appi hooldekodusse, kus on kümneid koroonapositiivseid

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Koroonatest.
Koroonatest. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Põlvamaal Kanepi hooldekodus on koroonapuhang ning nakatunud on ka mõned töötajad. Sinna läksid appi Tartu tervishoiu kõrgkooli õe õppekava viis tudengit.

ASi Lõuna-Eesti Hooldekeskuse juhatuse liige Ülo Tulik rääkis, et koroonapuhang sai alguse sellest, et üks Kanepi hooldekodu töötaja haigestus 26. oktoobril ning perearst saatis ta koroonaproovi tegema. Proov osutus positiivseks. Seejärel tegutses hooldekodu terviseameti soovituste järgi ning kõigi hooldekodu elanike ning töötajate testimise käigus selgus, et viirusega on nakatunud veel kaks töötajat ning 31 hooldekodu elanikku. «Koroonapositiivsed on asümptomaatilised,» ütles Tulik. Külastajad praegu hooldekodusse lubatud pole. 

Tartu tervishoiu kõrgkooli õppejõud Siret Läänelaid, kes koordineerib vabatahtlikkust kõrgkoolis, ütles, et ta on saanud Kanepi hooldekodust pöördumise ning on edastanud hooldekodule õe õppekava 1. ja 2. kursuse tudengite kontaktid, kes on valmis vabatahtlikuks minema. 

Ehkki tervishoiu kõrgkoolist tuli viis vabatahtlikku appi, on Tuliku sõnul endiselt puudu mõnest töötajast. «Hooldajad on väga teretulnud,» ütles ta. 

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luhti sõnul on viiruse levik hooldekodus kontrolli alla saadud.

«Kanepi Kodu töötajaid ja kliente on testitud nüüd kolmel korral ja iga selle testimise järel on toimunud ka haigete paigutamine eraldi tsoonidesse. Kindlasti kui nüüd lisandub veel tulemuste näol uusi haigeid, siis toimub uus paigutamine ehk seal on väga hästi ruumide võimalused, et saame haiged ja nende lähikontaktsed eraldi ilusti paigutada,» sõnas Luht.

AS Lõuna-Eesti Hooldekeskus avas Erastvere külas järve kaldal ööpäevaringset üldhooldusteenust pakkuva Kanepi Kodu 2019. aasta aprillis. Hooldekodu kliendid on eakad, suurenenud hooldusvajadusega, sealhulgas dementsed inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles