Kontserdil kõlab hingedeajale sobivat muusikat

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Jaanika Rand-Sirp (vasakult), Priit Volmer ja Karmen Puis on varemgi koos esinenud.
Jaanika Rand-Sirp (vasakult), Priit Volmer ja Karmen Puis on varemgi koos esinenud. Foto: Elleri kool

Pühapäeval kell 16 tulevad Tartu Pauluse kirikus kuulajate ette kontserdiga «Hinge laul» sopran Karmen Puis ja bass Priit Volmer, klaveril Jaanika Rand-Sirp. «Meid kolme seob eelkõige armastus muusika vastu, aga samuti Tartu, Elleri kool ja mingil ajal ka Vanemuine,» märkis sopran. «See kokku ongi ajend ja põhjus, et teha midagi üheskoos.»

Esinemine Pauluse kirikus lubab neil kolmel Puisi sõnul olla vahendajad imelisele muusikale, mis on sellele kontserdile valitud hingedeajast lähtuvalt. «Et oleks aega süveneda veidi enesesse, ilusse enese ümber, muusikasse tema kõige kaunimas väljenduses. Anda see aeg ja võimalus ka kuulajaile. Sest mis saaks olla hingedeajal parem kui liita kokku head sõbrad, sobilik kontserdipaik, publik – kõige selle ühine nimetaja on imeline muusika. Et meie kõigi hing laulaks,» lisas sopran.

Kavas on Mart Saare, Villem Kapi, Richard Straussi, Franz Schuberti, Georgi Sviridovi ja Sergei Rahmaninovi loomingut.

Elleri kooli õpetajate ja vilistlastega seotud esinemiste sarja järgmised kontserdid on 25. novembril kell 16 Tubina saalis, kus publiku ees on pianist Joonatan Jürgenson (kavas Liszt, Grieg, Tubin ja Chopin), ning 5. detsembril kell 16 Tubina saalis, kus sopran Maari Ernits esitab ooperiaariaid ja romansse, klaveril on Jaanika Rand-Sirp.

Pauluse kiriku kontsert on pääsmega, Tubina saali saab kuulama tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles