Peer Gynt tuleb sõna, tantsu ja muusikaga

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
«Peer Gyntis» saab vaadata Anitra tantsu. Stseenis on Külli Reinkubjas (paremal) ja Maria Valk Anitrana (poodiumil esiplaanil).
«Peer Gyntis» saab vaadata Anitra tantsu. Stseenis on Külli Reinkubjas (paremal) ja Maria Valk Anitrana (poodiumil esiplaanil). Foto: Gabriela Urm/Vanemuine

Kui Vanemuise balletijuht Mare Tommingas asus pärast Tallinna koreograafiakooli lõpetamist Tartus tööle, oli Vanemuise balleti emaks hüütud Ida Urbel veel teatris ametis. Nüüd tuleb balleti suurkuju 120. sünniaastapäeva tähistamiseks lavale «Peer Gynt», mille esietendus on 7. novembril Ugalas ja 12. novembril Vanemuise väikeses majas.

Kahe teatri ja Viljandi kultuuriakadeemia koostöö toob vaatajate ette Karl Laumets, kunstnik on Kristjan Suits ja muusikaline kujundaja Vaiko Eplik. Lavastaja sõnul on lavastuse norra muinasjutumaailm ja Henrik Ibseni fantaasia tõlgitud nüüdisfolkloori. Peer Gynt on meie aja kangelane, ilus ja andekas otsinguline noormees.

Vanemuises tuli sama fantaasiarohke näidend viimati publiku ette Mare Tommingase tantsulavastusena 2006. aastal. Ida Urbeli samanimeline ballett esietendus aastal 1959.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles