Tartu raudteejaam värvus Eesti raudtee 150. sünnipäeva puhul punaseks

Tartu Postimees
Copy
Tartu vaksal värvus täna varahommikust saati Eesti Raudtee 150. juubeli puhul punaseks ning valgusinstallatsiooni on võimalik vaadata kuni täna hilisõhtuni.
Tartu vaksal värvus täna varahommikust saati Eesti Raudtee 150. juubeli puhul punaseks ning valgusinstallatsiooni on võimalik vaadata kuni täna hilisõhtuni. Foto: ARGO INGVER

Eesti Raudtee tähistab täna 150. sünnipäeva ning selle puhul oli juba varahommikust saati võimalik imetleda valgusega punaseks värvitud raudteevaksalit nii Narvas kui ka Tartus, samuti Eesti Raudtee peahoonet Tallinnas Telliskivi kvartalis.

150 aastat tagasi avati esimene rongiliin Paldiski-Tallinn-Narva-Gattšina. Alexander von der Pahleni eestvedamisel käivitatud raudteeliin sai aluseks Eesti raudteevõrgustiku loomisele. Selle tähtsa sündmuse meenutamiseks värvusid hooned punaseks ning kannavad Eesti Raudtee logo nii Tallinnas, Narvas kui ka Tartus, millest on nüüdseks saanud Eestis olulised raudteejaamad.

«Soovime, et ainulaadset valgusinstallatsiooni saaks oma silmaga nautida võimalikult paljud inimesed, seetõttu valisimegi lisaks ajaloolistele Tallinnale ja Narvale kolmandaks kohaks Tartu raudteejaama,» ütles Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Monika Lilles.

Valgusinstallatsiooni on võimalik vaadata täna hilisõhtuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles