Koroona ei luba Eesti Laulu poolfinaale sel aastal Tartusse tuua

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Eesti Laulu poolfinaalid leidsid kaks aastat aset TÜ spordihoones. Pildil esineb Uku Suviste.
Eesti Laulu poolfinaalid leidsid kaks aastat aset TÜ spordihoones. Pildil esineb Uku Suviste. Foto: Kristjan Teedema

Kaks aastat pani Eesti Laul poolfinaalideks lava püsti Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi hoonesse, ent 2021. aastal enam mitte. Koroona tõttu oleks Tartus lauluvõistluse korraldamine liiga uljas valik, sest pole teada, kas kevadel on publik saalis lubatud.

«Väga kahju, et ei saa Tartus teha,» ütles Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula. «Aga kui publikut majja ei lubataks, oleks kogu produktsiooni teise linna kolimine suur ja mõttetu kulu,» lisas ta. Ja seda kindlust, et veebruaris on kaasaelajad majja lubatud, Eesti Laulu korraldajatel pole.

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi avalike suhete juhi Ivo Hundi sõnul pole halba ilma heata. «Eesti Laul on kindlasti üritus, mida meeleldi enda majas näeme, aga on arusaadav, et praegune aeg seab piiranguid,» ütles Hunt. Teisalt, Eesti Laul lõi eelmistel aastatel vähemalt nädalaks sassi pallimängude meeskondade trennigraafikud. «Veebruaris saavad nad harjumuspäraselt edasi treenida,» ütles Hunt.

Lauluvõistluse poolfinaalid leiavad aset Eesti televisiooni stuudiotes ja see valik tuli ära teha juba sügisel, sest töö saadetega läheb käima kohe, kui kõik laulud on saadetud, rääkis Rahula. Eesti Laulule palade esitamise tähtaeg on 6. novembril.

Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula nentis, et koroona tõttu oleks poolfinaalide Tartusse kolimine riskantne.
Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula nentis, et koroona tõttu oleks poolfinaalide Tartusse kolimine riskantne. Foto: Kristjan Teedema/Postimees Grupp

Rahula ütles, et võistluse finaal toimub kindlasti Saku suurhallis. See, kas finaalkontserdile ka publikut lubatakse, sõltub sellest, kuidas koroona levikuga märtsis seis on. Rahula sõnul on suurhall parimate võimalustega saal Tallinnas. «Eriti veel seetõttu, et saame seal saali ehitada vastavalt vajadustele, ka publikut hajutada,» põhjendas ta.

Kindel on, et Eurovisiooni lauluvõistlus kevadel aset leiab. Rahula ütles, et seda on EBU (Euroopa ringhäälingu ühing) kinnitanud korduvalt, et Eurovisioon toimub Rotterdamis ning selleks on välja töötatud neli stsenaariumi. «Milline käiku läheb, selgub uue aasta alguses,» lisas ta.

Eesti Laul 2021 poolfinaalid toimuvad 18. ja 20. veebruaril, finaal 6. märtsil 2021. aastal. Eurovisiooni poolfinaalid leiavad aset 18. ja 20. mail ning finaal 22. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles