Rahasüst turgutab Voronja galerii soojaks ja aia sisukamaks

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Voronja galerii aias tehtud pildil on osaühingu Kino Maastikuarhitektid projekteeritud lainelise teega puidust rajatisel Kaisu Koivisto (esiplaanil) ja Teet Suure (vasakul) teosed. Tagaplaanil otse on vana kalurimaja, milles tegutseb galerii.
Voronja galerii aias tehtud pildil on osaühingu Kino Maastikuarhitektid projekteeritud lainelise teega puidust rajatisel Kaisu Koivisto (esiplaanil) ja Teet Suure (vasakul) teosed. Tagaplaanil otse on vana kalurimaja, milles tegutseb galerii. Foto: Sille Annuk

Voronja galerii aias Varnjas ajab tuul langenud lehti taga. Mõni neist jääb korraks kinni metalltraadist kuupidesse ja lindudesse, mis seisavad peaaegu krundi servani ulatuval lainelisel laudteel.

Need on esimesed teosed skulptuuride aias, mis tahab täies ulatuses olla külastajate ees aastal 2024, kui galerii saab kümneaastaseks ja Tartu kannab Euroopa kultuuripealinna tiitlit. Aia täitmiseks kunstiga ja maja remontimiseks on hiljuti eraldatud 93 000 eurot.

Täpsemalt, ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) eraldas septembris turismiettevõtete ärimudelite rakendamise programmist toetust 92 802 eurot ja 40 senti mittetulundusühingule Peipsiveere Kunstikeskus, mis korraldab Raul Oreškini ja Kaili Kase juhtimisel Voronja galerii tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles