Tartu ülikool sai uue digiarengu juhi

Tartu Postimees
Copy
9. novembril saab Tartu ülikooli digiarengu juhiks Kristina Lillemets.
9. novembril saab Tartu ülikooli digiarengu juhiks Kristina Lillemets. Foto: Erakogu

Oktoobris sule sappa saanud Tartu ülikooli digiarengu juht Erkki Leego tööd jätkab alates 9. novembrist Kristina Lillemets, kes ühtlasi hakkab juhtima ka infotehnoloogia osakonda.

Uue juhi ülesanne on eest vedada ülikooli digiteerimist alates strateegia kujundamisest kuni uuenduslike lahenduste rakendamiseni. «Eesmärk on pakkuda ülikoolile kvaliteetset infotehnoloogia baasteenust ja tagada IT-osakonna toimiv koostöö ülikooli teiste üksustega,» ütles Tartu ülikooli kantsler Kstina Vallimäe.

Endine juht Erkki Leego viimane tööpäev oli 30. oktoobril. Vallimäe põhjendas Leego lahkumist asjaoluga, et erinevad arenguetapid vajavad ülikoolis eri tüüpi juhtimisstiili ning edasi sooviti minna teistsuguse juhiga.

Otsust Lillemetsa kasuks kallutas tema visioon ülikooli digiarengu suundadest ja eesmärgi täitmiseks vajalikest ülesannetest, lisaks tema senised kogemused hariduse infotehnoloogia sihtasutuses (HITSA) EENeti taristu arendamisel ja juhtimisel, ütles Vallimäe. Seni asendab digiarengu juhti praegune taristutalituse juht Imre Lall.

«Kristina on enesekindel ja hea suhtlemisoskusega, uutele eesmärkidele avatud juht, kellel on pikaajaline IT-alane töökogemus nii juhi kui ka meeskonnaliikmena, muu hulgas rahvusvahelistes organisatsioonides,» lisas kantsler.

Kristina Lillemets töötas seni haridus- ja noorteameti tehnoloogia juhtimise osakonnas akadeemilise andmesidevõrgu strateegilise planeerimise nõunikuna ning osalise koormusega Tartu ülikooli teadusarvutuskeskuses rahvusvaheliste projektide peaspetsialistina. Lillemets on üle-euroopalise teaduse ja hariduse andmesidevõrkude assotsiatsiooni GÉANT nõukogu liige ja esindab Eestit Euroopa avatud teaduse pilve (EOSC) jätkusuutlikkuse töörühmas, Euroopa võrgutaristu (EGI) ning e-taristu analüüsi rühmas e-IRG.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles