Sügis täitis E-kunstisalongi

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Oksjoninäituse ühe seina keskel on Richard Uutmaa 1954. aasta maal «Meri» (88 x 128 cm), alghind 21 700 eurot.
Oksjoninäituse ühe seina keskel on Richard Uutmaa 1954. aasta maal «Meri» (88 x 128 cm), alghind 21 700 eurot. Foto: Margus Ansu

E-kunstisalongi saab praegu iga soovija tasuta sisse astuda ja uurida kas või mõne sentimeetri kauguselt igasuguste kunstiteoste hulgas neidki, mis on pandud enampakkumisele. Kuid oksjonipäeval, 7. novembril on sissepääs piirangutega: tuleb maksta 50 eurot, mis tagab osaluse kahele ja näitusekataloogi. Koroonaohu tõttu peab juba varem tulekusoovist teada andma.

Salongi eesruumi seinal hakkab kõigepealt silma suur merepilt, mille on aastal 1954 maalinud Richard Uutmaa. Alghind on 21 700 eurot, kallimat sellest praegusel oksjoninäitusel ei ole.

Samal seinal on väljapaneku vanim teos. Arnold Peeter Vihvelin maalis «Metsa­oja» aastal 1928. Sama kunstniku kaks suurt teost – «Kristus Ketsemani aias» ja «Kolgata» – on silma all olnud aastakümneid neil, kes käivad Tartu Peetri kirikus. Need on maalitud aastal 1921 altari külgtiibu silmas pidades ning pärast altariruumi remonti pandi need välja pingiridade kõrvale, üks ühte ja teine teise seina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles