Süku ja Arena Tartu eestvedajad andsid Toompeal aru (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Sellise visioonipildi abil tutvustas praegu Tartus võimul olev Reformierakond südalinna kultuurikeskuse ideed 2017. aasta valimiskampaanias. Kui see hoone kunagi kerkima peaks, saaks see suure tõenäosusega olema väljanägemise poolest teistsugune, sest arhitektuurikonkurss on veel korraldamata.
Sellise visioonipildi abil tutvustas praegu Tartus võimul olev Reformierakond südalinna kultuurikeskuse ideed 2017. aasta valimiskampaanias. Kui see hoone kunagi kerkima peaks, saaks see suure tõenäosusega olema väljanägemise poolest teistsugune, sest arhitektuurikonkurss on veel korraldamata. Foto: Reformierakonna kampaaniapilt

Eile ja täna kuulab riigikogu kultuurikomisjon riiklikult tähtsate kultuuriehitiste ideekavandite eestvedajaid. Komisjonile laekunud 29 kavandi esitajate seas soovivad kultuurkapitalilt raha saada ka Tartu südalinna kultuurikeskuse ehk Süku ning Raadi multihalli ehk Arena Tartu idee eestvedajad. Mõlema idee eestkõnelejad said kultuurikomisjonis sõna eile.

Südalinna kultuurikeskusest andsid ülevaate Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus. Lühikeses ettekandes rõhutasid nad, et Sükut on väga vaja kogu Lõuna-Eestile, ning refräänina kõlas nii Klaasi kui ka Arjuse suust «Tartu 2024, Euroopa kultuuripealinn» ja kuidas Süku on otseselt seotud Euroopa kultuuripealinna tiitliga.

Ainult riigi abiga

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles