Vastupidi ennustusele Tartumaa töötus hoopis vähenes oktoobris

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Töötukassa Tartumaa osakonna  juhataja Jane Väli.
Töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli. Foto: Kristjan Teedema

Oktoobri alguses ennustas töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli, et oktoober toob suurema koondamislaine, kuid nii siiski ei läinud. 

Oktoobri alguseks oli Eestis 49 730 töötut, neist 4928 Tartumaal ning 551 Jõgevamaal. Tänase seisuga on Eestis 50 492 töötut, neist Tartumaal 4921 ning Jõgevamaal 566. Üleriigiline registreeritud töötuse protsent on 7,8 ning Tartumaal 6,3. Jõgevamaa 4,9 on riigi väikseim töötusprotsent.

Uute registreeritud töötute osakaal, kelle viimase töösuhte lõpu põhjus oli koondamine, vähenes oktoobris võrreldes septembriga. Koondatute osakaal kõikidest registreeritud töötutest oli Tartumaal oktoobris 16 protsenti, septembris oli see 17 protsenti. Jõgevamaal oli koondatute osakaal kõikidest registreeritud töötutest oktoobris 17 protsenti, septembris 19 protsenti.

Väli sõnul suuri ebameeldivaid koondamisüllatusi oktoober nendes maakondades ei toonud ja kindlasti on olnud suur positiivne mõju ettevõtetele see, et pole kehtestatud riiklikult sulgemisnõudeid. «Tahaks väga loota inimeste mõistvale suhtumisele, distantsi hoidmise tarkusele ja maski kandmisele ruumides, et tööandjaid ei ohustaks nõue tegevust piirama hakata,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles