Tartu kassikaitse küsib igalt linlaselt üht eurot

Tartu Postimees
Copy
Haigete silmadega kodutu kassipoeg Tartus.
Haigete silmadega kodutu kassipoeg Tartus. Foto: Margus Ansu

Tartu kassikaitse algatas kampaania tänavakasside ravi- ja toidukulude katmiseks, milles oodatakse üheeurost panust.

«Üks euro võib olla väike summa, kuid kui juba iga kassikaitse Facebooki lehe jälgija või iga Tartu linna elanik ühe euro annetaks, saaksime katta tohutud arved, mis kasside päästmise ja raviga kaasnevad,» selgitas Tartu kassikaitse vabatahtlik Liisi Toom.

Tartu kassikaitse päästab iga kuu 25–30 kassi. Kasside eest kannavad hoolt hoiukodud, kus päästetud kassid saavad taastada usalduse inimese vastu, muutuda julgemaks ning saada vajalikku ravi. «Tegutseme põhimõttel, et iga kass, hoolimata vanusest, soost, väljanägemisest ning tervislikust seisundist oma päästmise hetkel, on väärt 100 protsenti hoolt. Iga kass saab lõpuni vajalikku ravi. Samuti teeme kõik, et kass leiaks lõpuks ka oma päriskodu,» lisas vabatahtlik Krislin Jädal. 

Päästetud kasside hulk ja ravivajadused on kaks tegurit, mis organisatsiooni arved suureks teevad. Praegu on kassikaitsel vaja tasuda loomade raviarveid rohkem kui 3000 euro eest.

Kampaania korraldajad toonitavad, et lähenemas on külmad ajad, mil päästmist vajavate kasside hulk suureneb. «Nii kutsume kõiki tartlasi annetusega hoolitsema linnatänavatele jäetud kasside eest ja selle eest, et nad tänavatelt koju jõuaks,» sedastas pressiteade. Kampaania kestab terve novembri.

Tartu kassikaitse on Tartus 15 aastat tegutsenud tänavakasse päästev vabatahtlike organisatsioon. See tegutseb hoiukodude süsteemina, kus päästetud kassid saavad hoolitsuse hoiukodus kuni pärikodu leidmiseni.  Kassikaitse saab tegutseda ainult tänu annetustele. Vabatahtlikud päästavad iga kuu ligikaudu 30 kassi. 

Annetuste kohta saab lisainfot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles