Nõo lihatööstus hakkab toetama Tartu võrkpalli

Tartu Postimees
Copy
24. oktoobrill kohtusid Ülikooli spordihoones omavahel Tartu Bigbank (sinises) ja Jurmala RTU Robežsardze.
24. oktoobrill kohtusid Ülikooli spordihoones omavahel Tartu Bigbank (sinises) ja Jurmala RTU Robežsardze. Foto: Kristjan Teedema

AS Nõo Lihatööstus ja spordiklubi Duo allkirjastasid koostöölepingu, mille kohaselt saab Nõo lihatööstusest Tartu võrkpalli suurtoetaja järgneval kolmel hooajal.  

Tartumaa ühe suurima tööandja Nõo lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki sõnul on põhjusi Tartu võrkpalli toetamiseks mitu. «Tartumaal asuva kodumaise ettevõttena on kohalike noorte innustamine ja toetamine Nõo lihatööstuse südameasjaks,» ütles ta. «Soovime anda oma panuse, et puhuda tuult andekate sportlaste tiibadesse, toetada kohalikku kogukonda ja tervislikku elustiili. Näeme, et Tartus on palju lootustandvaid noori võrkpallureid, kellest nii mõnigi mängib ehk juba mõne aasta pärast põhiliigas, ning meil on väga hea meel, et saame neile hoogu juurde anda,» rääkis ta.  

Spordiklubi Duo tegevjuhi Hendrik Rikandi sõnul annab sõlmitud koostöö Tartu võrkpallile jõudu juurde, et võistelda kõige kirkamate medalite nimel. «Võrkpallimeeskond Bigbank Tartu ei vaja ilmselt pikemat tutvustamist. Tegutsemisajal oleme võidelnud särvate medalite eest nii Eesti kui ka Balti liigas ning ka alanud hooajal soovime näha end finaalides. Selle kõrvalt oleme aga järjest jõulisemalt panustanud noortesse tulevikulootustesse, et olla Baltikumi võrkpalli tipus veel mitu järgnevat hooaega,» rääkis ta.   

«Oleme väga tänulikud, et Nõo lihatööstus on järgnevateks hooaegadeks andnud viiekohalise summaga olulise panuse Tartu võrkpalli, eelkõige tulevikulootusi toetades. See lisab meile julgust loota, et olenemata koroonaviirusest tingitud keerulisemast ajast saame Tartus näha tugevat võistkonda veel mitu head aastat,» lisas Rikand. 

Spordiklubi Duo asutati aastal 1997. Sellest ajast saadik on Tartu meeste võrkpall kandnud Baltikumis olulist rolli, võidetud on palju eri karva medaleid ja Tartust on kujunenud arvestatav võrkpallikeskus. 

Noortevõrkpalli arendamisega alustas SK Duo 2005. aastal. Treeningutega alustasid nii tüdrukud kui ka poisid. Praeguseks on klubis ligi 250 aktiivselt treenivat noort, keda juhendavad kuus litsentseeritud treenerit Eesti võrkpalliliidu korraldatavatel Eesti noorte karika- ja meistrivõistlustel U12, U14, U16, U18 ja U20 vanuserühmas. Tartu noorte võrkpalliklubist on välja kasvanud sellised meesvõrkpallurid nagu Rait Rikberg, Oliver Venno, Kristo Kollo, Kevin Soo, Alex Saaremaa, Mart Naaber ja naiskoondislaste ringi kuuluvad Ingrid Kiisk ja Jade Šadeiko.

Nõo lihatööstus on suurim eestimaisel kapitalil põhinev lihatööstus, mis asub Tartu lähedal Nõos. Ettevõte asutati 1992. aastal ning annab praegu tööd ligi 200 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles