Tartumaale lisandus üks koroonapositiivne

Tartu Postimees
Copy
Koroonatest.
Koroonatest. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1056 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 61 (5,8 protsendi) tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid tulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 42 inimesel. Ida-Virumaale lisandus kuus, Raplamaale neli, Saaremaale kaks  ja Tartumaale üks positiivne proovivastus. Kuue positiivse tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 72,31 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud analüüsidest 4,5 protsenti.

Tartumaale  lisandunud juhtumi asjaolud on selgitamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on ligi 348 inimest, kellest 52 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, 20 inimesega Jõgevamaa töökoha kolle.

Harjumaa 42 uuest juhtumist 27 on Tallinnas. Kolme juhtumi puhul on nakatumise põhjuseks varasem kontakt haigega: kahel juhul haigestuti pereringis, ühel juhul töökohal. Kahel juhul on haigus sisse toodud Soomest ja Venemaalt. Kolme juhtumi nakatumise päritolu on teadmata. Ülejäänud juhtumite nakatumiste päritolu on täpsustamisel.

1. novembri Harjumaa juhtudest oli 22 juhtumi nakatumise päritolu varasem kontakt haigega: 11 pereringis, neli töökohas, seitsmel juhul oli põhjuseks muu kontakt haigega. Nelja juhtumi puhul oli haigus sisse toodud Hispaaniast, Inglismaalt, Belgiast ja Kreekast. 17 juhtumi nakatumise päritolu on teadmata.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 3700 inimese, kellest 624 on haigestunud. Kokku saab Põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 16 kollet: esimese töökohakoldega on seotud 42, teise töökohakoldega kaheksa ning kolmanda töökohakoldega samuti kaheksa haigestunut. Perekonnakoldes on viis inimesest. Esimeses koolikoldes on kuus ja  teises koolikoldes on viis haigestunut. Neljandas töökohakoldes on 10 nakatunut ning viiendas töökohakoldes kuus inimest. Peokoldes on 17 inimest. Kuuendas töökohakoldes on kaheksa haigestunut. Hooldekeskusekoldes on 33 inimest. Seitsmendas töökohakoldes on kuus inimest. Kaheksandas töökohakoldes ja spordikoldes on kummaski viis haigusjuhtu. Lasteaiakoldes on viis haigestunut. Üritusekoldes kuus ja muu kontakti koldes seitse inimest.

Ida-Virumaa uutest juhtumitest kolm on seotud nakatumisega töökohal, ühel juhul saadi viirus koolist ja ühel juhul tuttavalt. Üks haigusjuht toodi sisse Inglismaalt.

Ida regiooni tööpiirkonnas on seitse aktiivset kollet: Sillamäe esimese koolikoldega on seotud 36, Jõhvi hooldekeskuse koldega 21, Narva-Jõesuu töökohakoldega 10, Sillamäe teise koolikoldega üheksa, Narva töökohakoldega seitse ning Narva lasteaiakoldega seitse nakatumist. Vanglakoldes on positiivse proovi andnud 93 inimest, neist kaks on vanglatöötajad – siia on sisse arvestatud täna hommikul laekunud 5 positiivset tulemust, mis lähevad ametlikult homsesse statistikasse.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle tuhande inimese, kellest haigestunud on 221.

Ühe Saaremaale lisandunud nakatumisjuhtumi asjaolud on selgitamisel, teine rahvastikuregistri järgi Saaremaale laekunud juhtum on üle antud Põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Harjumaal. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 245 inimest, kellest 55 on haigestunud.

Haiglaravi vajab 47 inimest

2. novembri hommiku seisuga viibib haiglas 47 Covid-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kaks patsienti. Koju ei saadetud ühtegi inimest. Uusi haigusjuhtumeid avati neli.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 550 Covid-19 haigusjuhtumit 536 inimesega.

Eestis on kokku tehtud ligi 265 000 esmast analüüsi, nendest 5046 ehk 1,9 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonaanalüüside täpsemat statistikat saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles