Homsest ei tohi Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel ahvenat püüda (1)

Tartu Postimees
Copy
Ahvenad
Ahvenad Foto: Margus Ansu

Esmaspäevast, 2. novembrist peatatakse Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel ahvena püük, kuna  aastaks eraldatud ahvena lubatud püügimaht on täis.

Koos ahvenapüügi keelustamisega keelatakse kalapüük ka põhjanooda ehk mutnikuga. Mõlemad keelud jäävad kehtima aasta lõpuni. 

Eestile selleks aastaks eraldatud ahvena lubatud kogusaagist, mis oli 1255 tonni, on praeguseks püütud juba 96 protsenti.  Suurem osa ahvenast püüti põhjanooda ehk mutnikuga, mistõttu keelatakse homsest Peipsi järvel ka põhjanoodaga püük.

4. oktoobrist peatati koos kohapüügi keelustamisega ka avaveevõrkude ja püüvõrkudega püük. Homsest jõustub koos ahvenapüügi peatamisega keskkonnaministri määruse muudatus, mille kohaselt on lubatud aasta lõpuni Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel kasutada peamiselt vaid suuresilmalisi mõrdasid, et saaks jätkata latika- ja haugipüüki, kelle püügikvoodid ei ole täis.

Lubatud kalasaakide ja püügivõimaluste kehtestamise aluseks on valitsuse poolt Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahel sõlmitud Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve  kalavarude säilitamise ja kasutamise alase koostöö kokkulepe.  

Maaeluministri käskkirja 2. novembrist kehtima hakkava püügikeelu kohta  Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel allkirjastas täna keskkonnaminister Rene Kokk, kes täidab puhkusel viibiva maaeluministri ülesandeid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles