Teatri Kodus kohtuvad näitlemishuvilised meistriklassides oma eeskujudega

Tartu Postimees
Copy
Pildil Teatri Kodu hoone.
Pildil Teatri Kodu hoone. Foto: Margus Ansu

Tartu mänguasjamuuseumi Teatri Kodus avaneb noortel näitlemishuvilistel poolaasta jooksul kuuel korral võimalus silmast silma kohtuda elukutseliste teatritegijatega. Esimesed kaks meistriklassi viivad läbi näitlejad Karl Robert Saaremäe ja Inga Lunge.

2. novembril alustab Teatri Kodus kuueosaline meistriklasside sari, mis toob kokku professionaalsed teatrivaldkonna esindajad ja teatrihuvilise koolinoored. Sissejuhatuse teatriteemasse teeb Karl Robert Saaremäe, kes räägib dialoogi tähtsusest. Järgmist meistriklassi läbi viiva näitleja Inga Lunge sõnutsi keskendutakse tema tunnis kõnetehnikale.

«Korralik ja ilus kõnekeel on tähtis mitte ainult laval, vaid ka igapäevaelus. Leiame praktiliste harjutuste käigus vastuse küsimustele, kuidas rääkija mõte paremini kuulajani jõuab, miks diktsioon on oluline ja millele esinedes tähelepanu pöörata,» selgitab Lunge.

Selle aasta teatritunnid on juba huvilistele broneeritud, kuid uue aasta meistriklassid jätkuvad juba jaanuaris ning kestavad kuni aprillini välja. Meistriklassid on mõeldud koolinoortele, kes osalevad koolide näiteringides ja tahaksid oma oskusi lihvida, parandada ja arendada tõeliste meistrite käe all.  

Tartu mänguasjamuuseum ja Teatri Kodu asuvad Tartu vanalinnas Lutsu tänaval. Muuseumi näitustemaja on aasta ringi avatud kolmapäevast pühapäevani kell 11–18, Teatri Kodu kolmapäevast laupäevani kella 11–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles