ERGO noore sportlase stipendiumi pälvis Tartu ujuja Kregor Zirk

Lenel Karu
, reporter
Copy
Pildil Kregor Zirk.
Pildil Kregor Zirk. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS

ERGO Insurance SE annab viiendat aastat järjest välja noorte sportlase stipendiume, sel aastal jagati välja 25 000 eurot. Tänavu laekus konkursile 65 taotlust, mille seast määrati stipendium üheksale individuaalala sportlasele ja ühele paarile. Nende hulka kuulus ka Tartu ujuja Kregor Zirk.

Kregor Zirk on üks silmapaistvamatest Tartu sportlastest, kelle saavutuste hulka kuuluvad 2016. ja 2017. aasta juunioride EM-i pronksmedal, rohkem kui 200-kordne Eesti absoluut- ja vanuseklasside rekordite parandamine ning 2017. aasta Eesti parima meesujuja tiitel.

«Stipendiaatide seast leiab Eesti meistritiitlite ja rekordite omanikke, Euroopa meistrivõistluste ja maailmameistrivõistluste etappide võitjaid, samuti Eesti koondiste liikmeid ning olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlustele pääsenuid,» ütles hindamiskomisjoni töös osalenud ERGO kindlustuse juhatuse liige Marek Ratnik. 

Eesti olümpiakomitee presidendi Urmas Sõõrumaa sõnul on kõigil valituks osutunud sportlastel potentsiaali lüüa läbi tipptasemel. «On tähelepanuväärne, et need noorsportlased on teinud tegusid juba täiskasvanute konkurentsis, kuid tippu jõudmiseks vajavad nad lisatuge, tunnustamist ja tähelepanu. ERGO noorsportlase stipendium aitab kaasa sellele, et meie andekamate noorte üleminek täiskasvanute sporti kulgeks võimalikult sujuvalt,» ütles ta.

Tänavu pälvisid 2500 euro suuruse stipendiumi 

Karl Erik Nazarov – kergejõustik 

Regina Oja – laskesuusatamine 

Lilian Turban – kergejõustik 

Kregor Zirk – ujumine 

Tormis Laine – mäesuusatamine 

Henri Roos – murdmaasuusatamine

Eva-Lotta Kiibus – iluuisutamine 

Greta Jaanson – sõudmine

Heleene Hollas ja Liisa Soomets – rannavõrkpall

Taavi Valter Taveter – purjetamine 

Hindamiskomisjoni töös osalesid pika tippsportlase karjääriga spordiekspert Allar Levandi, EOK spordidirektor Martti Raju ning ERGO esindajad Marek Ratnik, Alo Alunurm ja Erko Makienko.  

Viiendat aastat väljaantav ERGO noorte sportlaste stipendium on suunatud pühendunud noorte sporditee jätkamise toetuseks ning mõeldud treening- ja võistluskulude või spordivahendite soetamise katteks. Tänavu laekus enim avaldusi jalgrattaspordi, ujumise, kergejõustiku, suusatamise, sõudmise ja aerutamisega tegelevatelt sportlastelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles