Kutsehariduskeskuse õppur sai parima praktikandi tiitli

Tartu Postimees
Copy
Paremalt: praktikajuhendaja Martin Morel, parim kutseharidust omandav praktikant Andreas Tigasing ning Tartu kutsehariduskeskuse koolipoolne praktikajuhendaja Hellika Ivanov-Simson.
Paremalt: praktikajuhendaja Martin Morel, parim kutseharidust omandav praktikant Andreas Tigasing ning Tartu kutsehariduskeskuse koolipoolne praktikajuhendaja Hellika Ivanov-Simson. Foto: Tartu Kutsehariduskeskus

Eile tunnustas Eesti tööandjate keskliit parima praktikandi konkursi «Praktik Cum Laude» võitjaid. Parima kutseharidust omandava praktikandi tiitli võitis Tartu kutsehariduskeskuse IT-süsteemide nooremspetsialisti eriala õppur Andreas Tigasing.

Oma praktika sooritas Tigasing siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuses (SMIT), mis tegeleb politsei, piirivalve ja päästeameti infosüsteemide haldusega. Võru kontoris läbitud praktika jooksul sai ta tegeleda tarkvarade, prinditeenuse, võrguteenuste ja arvutitöökoha paigaldamise ja seadistamisega, aga paigaldada ka eritehnikaseadmeid ning hallata mobiiliseadmeid.

Praktikajuhendaja Martin Morel kiitis õppuri väga häid erialaoskusi aga ka tema kohusetundlikkust, motiveeritust ja koostöövalmidust. Suurepäraste tulemuste eest esitas SMIT Tingasingi tööandjate keskliidu korraldatud parima praktikandi konkursile, kus tänavu oli kokku 57 tiitlipretendenti.

Praktikakoha leidis Tigasing kooli praktikajuhendaja Hellika Ivanov-Simsoni soovitusel ning see osutus väga heaks valikuks. «Enamus praktikaülesandeid oli võrguseadmete või arvutitöökoha seadmete vahetus ja dokumenteerimine. Alguses oli juhendamist rohkem vaja, aga pärast sain iseseisvalt hakkama. See oli hea kogemus ning tegelikult tahaks ma peale kutsehariduskeskuse lõpetamist sinna tagasi tööle saada,» loodab Tigasing.

Vastne praktik cum laude on lõpetanud Põlvamaal Viluste põhikooli. «Ma olin arvutitega juba siis sõber, nii et esimene ja ainuke valik oli kandideerida Tartu Kutsehariduskeskusse ITd õppima. Seni on koolis ka väga hästi läinud. Jäänud on teine praktikaperiood, mille raames tuleb mõne asutuse teenused pilve viia, see on selline pilveteenuste projekti praktika. Ja kevadel saab minu kolm aastat õppimist läbi, lõpetan kooli,» märkis ta.

Eesti tööandjate keskliit korraldab konkurssi «Praktik cum Laude» viiendat aastat. Kandidaate saavad konkursile esitada kõik tööandjad, kes soovivad oma silmapaistvaid praktikante esile tõsta. Žürii valib välja parimad kõrghariduse, kutsehariduse ja välistudengitest praktikandid, samuti pärjatakse parim töökohapõhise õppe vormis õppija.

«Praktika väärtustamine on aasta-aastalt tõusnud ja vaatamata koroonaajale, mis pani nii õppurid kui tööandjad keerulisse olukorda, esitati sel aastal konkursile rekordarv kandidaate,» ütles Eesti tööandjate keskliidu haridusnõunik Anneli Entson.

«Praktik Cum Laude» konkurssi korraldab Eesti tööandjate keskliit koostöös haridus- ja teadusministeeriumi ning haridus- ja noorteametiga. Projekti rahastavad Euroopa sotsiaalfond, Eesti riik ja Eesti tööandjate keskliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles