Tartu sotsiaaldemokraadid toetavad abieluvõrdsust

Lisete Reineberg
Copy
Toomas Jürgenstein 2019. aasta sügisel, mil 21 poliitiliselt aktiivset tartlast allkirjastas avaliku pöördumise, millega avaldasid toetust LGBT-teemalise aruteluõhtu korraldanud noorsootöötajatele ning taunisid mistahes liiki rünnakuid vähemuste suhtes.
Toomas Jürgenstein 2019. aasta sügisel, mil 21 poliitiliselt aktiivset tartlast allkirjastas avaliku pöördumise, millega avaldasid toetust LGBT-teemalise aruteluõhtu korraldanud noorsootöötajatele ning taunisid mistahes liiki rünnakuid vähemuste suhtes. Foto: Kristjan Teedema

Eile õhtul kogunes sotsiaaldemokraatliku erakonna Tartu piirkonna juhatus erakorralisele koosolekule ja kujundas oma seisukoha abieluvõrdsuse küsimuses, lähtudes erakonna alusväärtustest ning liikmeskonna ootustest.

«Oleme seisukohal, et on aeg tagada kõigi õigus võrdsele kaitsele, sõltumata nende soost, vanusest, rahvusest või seksuaalsest sättumusest,» kirjutavad Tartu sotsiaaldemokraadid, kes on veendunud, et samast soost paaridele tuleb tagada Eestis samad õigused, mis kõigile teistele.

«Praegu on meil valitsus, kus üks koalitsiooni osapooltest on järjekindlalt solvanud vähemusi ja kõnelenud kehtiva kooseluseaduse tühistamisest. Kujunenud olukorras käsitleme algatatud petitsiooni laiema protestina vähemusi kiusava valitsuse ja kavandatava abielureferendumi vastu,» kirjutavad nad pressiteate vahendusel. 

Tartu piirkonna juhatus tunnustab Noori Sotsiaaldemokraate, kelle algatatud toetusmeeleavaldused on pannud aluse muutustele, mis viivad mõistavama ja solidaarsema ühiskonna poole.   

«Meie hulgas on inimesi, kes toetavad sooneutraalset abielu ja neid, kes peavad täna esmaseks lahenduseks kooseluseaduse rakendusaktide kiiret vastuvõtmist. Kutsun neid kõiki petitsiooni toetama – loome üheskoos ühiskonda, kus on rohkem õnne ja vähem vihkamist,» sõnas sotsiaaldemokraatliku erakonna Tartu juhatuse liige Toomas Jürgenstein. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles