Narva maantee 101 alghind kukkus 100 000 eurot

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Narva maantee 101 alghind on neljandal oksjonil 280 000 eurot.
Narva maantee 101 alghind on neljandal oksjonil 280 000 eurot. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Narva maantee 101 puumaja oli Tartu linnavalitsuse plaanides pikalt kui kaduv nähtus, üldplaneering nägi selle asukohale Pika tänava läbimurde, aga uues üldplaneeringus seda enam pole. Linna viimane püüe maja avalikul oksjonil müüa kukkus oktoobri alguses kolmandat korda läbi, sest ükski huviline oksjonile ei ilmunud. Neljandal korral on maja alghind 100 000 euro võrra odavam.

Kaks korda on maja olnud müügis alghinnaga 380 000 eurot.  Tartu linnavarade osakonna majandamisteenistuse juhataja Eva Lääne selgitas, et linn tellis kinnisvarabüroolt Uus Maa Tartu uue hinnangu kinnistu võimaliku müügihinna kohta. Lääne möönis, et ju siis eelmine alghind ei vastanud tegelikule turu seisule, sest huvilisi ju polnud. Sellest ja hoone seisukorrast lähtuvalt hindas kinnisvarabüroo uueks võimalikuks müügihinnaks 280 000 eurot. Linnavarade osakonna analüütik Kaspar Alev ütles, et linnal tuleb maja avalikule oksjonile panna nüüdki. Alevi sõnul pole siiani ühtki kindlat huvilist selgunud, kuid ta on saanud kirju, milles viidatakse, et kui alghind oleks odavam, siis võiks kaubaks minna.

Lääne lisas, et kui oksjon ka 100 000 euro võrra väiksema alghinnaga ebaõnnestuma peaks, ei ole kavas maksumust rohkem alla lasta. «Nii kiire selle müügiga ka pole, et me odavmüüki tegema hakkaks,» ütles ta.

Esialgu üle 4000-ruutmeetrisest krundist sai kaks krunti ning majaga koos 1818-ruutmeetrise krundi müügitingimused nägid ette, et hoonet pole lubatud lammutada, vaid  tuleb renoveerida vastavalt väljastatud muinsuskaitse eritingimustele. ​

See krunt sündis pärast seda, kui esimene enampakkumine mullu nurjus. «Otsustasime kinnistu jagada kaheks, sest avaldati arvamust, et eraldi kinnistuna ollakse valmis ostma,» selgitas Tartu linnavarade osakonnajuhataja Kunnar Jürgenson toona. 2494-ruumeetrine elamumaakrunt, mis jääb tänavajoonest eemale, vana puumaja taha, müüdi Karin Raidile kuuluvale ettevõttele Paju Arendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles