Tanel Tein: pallaslaste toetuseks – vapruse, vabaduse, rõõmuga (1)

, Tartu volikogu arengu- ja planeerimiskomisjoni liige, VL Tartu Eest
Copy
Tanel Tein
Tanel Tein Foto: Erakogu

Tartu kunstimuuseum vajab paremaid ja seejuures optimaalseid tingimusi. Tegelikult olid need tingimused juba käeulatuses...

Minu vanaonu oli pallaslane. Ta oli väga viljakas kunstnik, kes reisis rohkelt, elas kaua välismaal ning maalis palju. Kuigi me ei ole temaga kunagi näost näkku kohtunud, olen tema maalide keskel üles kasvanud: meie kodu seinad olid ja on seni täis tema võrratut loomingut. Vanaema lugudest mäletan, kuidas vanaonu juures kodus – samas Kalevi tänava korteris, kus ka mina olen üles kasvanud – istusid ja heietasid kunstiteemasid sellised mehed nagu Elmar Kits, Lepo Mikko, Arno Vihalemm ja paljud teised. Minu vanaonu oli Endel Kõks.

Kui Tiiu Talvistu 2011. aastal minuga ühendust võttis, et vanaonu Endli 100. sünniaastapäevaks viltuses kunstimajas näitus korraldada ja raamat kokku panna, ei olnud vaja kaks korda mõelda. Meenutused, näitus ise ja raamat «Vapruse, vabaduse ja rõõmuga» said vääriliselt koostatud ja korraldatud. Vanaonu vääris seda.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles