Haridus- ja teadusministeerium jagas huviringidele ligi kuus miljoni eurot kriisitoetust

Tartu Postimees
Copy
Laps kunstiringis.
Laps kunstiringis. Foto: Margus Ansu

Haridus- ja teadusministeerium (HTM) eraldas erakorraliselt kriisitoetusmeetmena erahuvihariduse ja -tegevuse pakkujatele üle 5,7 miljoni euro, mis võimaldas 128 325 lapsel ja noore osaleda huvitegevuses.

«Koroonakriis tõi erahuvihariduse ja -tegevuse pakkujatele kaasa olukorra, kus vähenes õppemaksude laekumine, kuid suurenesid organisatsiooni kulud seoses tegevuste üleviimisega distantsvormile,» ütles minister Mailis Reps. «Samas on huvihariduses osalemisel oluline roll laste ja noorte vaimse tervise toetamisel ning enda tugevuste ja potentsiaali avastamisel.»

Minister lisas, et just selle pärast otsustas HTM koos huvialavaldkondade esindusühingutega kriisis kiirelt reageerida ja võtta ühiseks eesmärgiks säilitada noortele huvihariduses ja -tegevuses osalemise võimalused.

Ellu kutsuti kriisitoetusmeede, millega toetati 565 organisatsiooni tegevust üle Eesti. Toetust saanud organisatsioonid pakuvad lastele ja noortele tegevusi spordi, tantsu, loodus- ja täppisteaduste ning tehnoloogia, üldkultuuri ja kunsti valdkonnas.

Suure huvi ja toevajaduse tõttu korraldati kaks taotlusvooru. Toetused maksti välja suvekuudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles