Jõgevamaale lisandus kaks ja Tartumaale üks positiivne test

Tartu Postimees
Copy
Näomask.
Näomask. Foto: Eero Vabamägi

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 267 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 60 testi tulemus osutus positiivseks. Neist kaks positiivset testi laekus Jõgevamaale ja üks Tartumaale.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 15 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 13, Jõgevamaale kaks ning Tartumaale, Hiiumaale, Pärnumaale, Võrumaale ja Raplamaale üks uus juhtum.

Jõgevamaa haigusjuht on seotud nakatumisega pereringis, teise Jõgevamaa juhtumi asjaolud on selgitamisel. Tartumaa haigestumise puhul sai inimene viiruse samuti pereliikmelt.

Positiivse proovi andis 22 Sloveenia jalgpallurit, teisipäevaks kavandatud mäng jääb ära

25 positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht, neist 22 positiivse proovi andnud inimest on Sloveenia naiste jalgpallikoondise liikmed. Koondis saabus Tallinnasse, et pidada 27. oktoobril Euroopa meistrivõistluste valiksarja kohtumine Eestiga. Mängu ei toimu, edasise suhtes teeb otsuse UEFA. Sloveenia koondis naaseb tšarterlennuga kodumaale ja viibib seni hotellis isolatsioonis.

«Sloveenia naiste koondis viibis treeninglaagris Mariboris, kus neid testiti meile teadaolevalt mitu korda, viimati 20. oktoobril. Sloveenid lendasid Mariborist tšarterlennuga Moskvasse, kus mängisid 23. oktoobril EM-valikmängu Venemaaga. 24. oktoobril jõudsid nad tšarterlennuga Tallinnasse, kus neid testiti,» ütles  Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 41,16.

Kaks Harjumaa juhtumit on seotud nakatumisega pereringis ning üks nakatumisega töökohal. Ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel. 24. oktoobril lisandunud juhtudest 10 on seotud nakatumisega pereringis ning 5 haigestumisega töökohal. Kümne juhtumi puhul jäi nakatumise põhjus selgusetuks, kaks juhtumit on endiselt täpsustamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on ligi 1800 inimest, kellest 312 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada üheksat kollet: esimese töökoha koldega on seotud 42, teise töökoha koldega kaheksa ning kolmandas töökoha koldes on kaheksa haigestunut. Perekonna koldes on viis inimesest. Esimeses kooli koldes on kuus inimest, neljandas töökoha koldes on üheksa nakatunut ning viiendas töökoha koldes kokku kuus inimest. Teises kooli koldes on viis haigestunut ning peokoldes 17 inimest.

Ida-Virumaa uutest juhtudest neli on seotud perekondliku nakatumisega, kolmel juhul saadi viirus koolist ning kahel juhul töökohal. Kaks inimest said viiruse tuttavalt ning üks lasteaiast. Ida regiooni tööpiirkonnas on üheksa aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa inimest. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 haigestunut. Sillamäe kooli koldega on seotud 36 ja nii-öelda meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud 10 haigusjuhtu. Narva töökoldes on seitse inimest.

Lisaks eilsele seitsmele koldele lisandusid täna Sillamäe teise kooli kolle 8 ja Narva lasteaia kolle 5 nakatunuga. Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 630 inimese, kellest haigestunud on 123.

Võrumaa uue nakkusjuhu asjaolud on selgitamise. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 400 inimese, kellest 57 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 20 inimesega Jõgevamaa töökoha kolle.

Pärnumaa uus haigusjuht on sisse toodud Ukrainast, Hiiumaa uue haigusjuhu asjaolud on täpsustamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on ligi 140 inimest, kellest 27 on haigestunud.

Haiglaravil viibib 29 COVID-19 patsienti

25. oktoobri hommikuse seisuga viibib haiglas 29 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kolm patsienti. Koju saadeti üks inimene, uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati üks. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 535 COVID-19 haigusjuhtumit 521 inimesega.

25. oktoobri seisuga on tervenenud 3 547 inimest. Neist 2 541 inimese (73,5%) haigusjuhtum on lõpetatud, 916 inimese puhul (26,5%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud üle 252 000 esmase testi, nendest 4 411 ehk 1,75 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles