Loodusmajas said kokku Eesti aafriklased (1)

Tartu Postimees
Copy

Reede õhtupoolikul kogunesid Tartu loodusmajja kirevates rõivastes pidulised. Osa neist olid Eestis elavad Aafrika päritolu inimesed, muist aga kohalikud tartlased. Leidis aset Aafrika pidu, kus tantsiti Aafrika tantse, maitsti Aafrika toitu, kuulati Aafrika muusikat ja räägiti muidugimõista Aafrikast.

Ürituse korraldaja, Tartu Rahvusvahelises Majas töötava Salme Kulmari sõnul tähistavad mitmed Aafrika riigid oktoobris oma iseseisvumist ning just see andis ajendi sündmust korraldada. «Me ei taha mõnd riiki eraldi esile tõsta, see üritus on mõeldud neile kõigile,» ütles Kulmar.

Tallinnas tegutseb Eesti Aafrika tudengite assotsiatsioon, mille liikmeid Kulmar üritust kaaskorraldama kutsus ning kes ka üritusel kõnelesid ning Aafrika eri riikide kultuuri tutvustasid.

Meeleoluka tantsukavaga Uganda, Keenia, Ghaana, Nigeeria, LAV-i ja Kongo rahvustantsudest esines Nodrine Nabatanzi, kes ühtlasi viis läbi ka tantsude töötoa. Ürituse konferentsjee, keenialanna Grace Muchiri hoidis üleval lõunamaiselt positiivset vaibi ja viis ürituse külalised slaidiesitlusega väikesele reisile Aafrika suurlinnadesse.

Sündmusel osalesid Uganda, Keenia, Etioopia, Zimbabwe ja mõnedest teistest riikidest pärit pidulised. Eelkõige rääkisid aafriklased üritusel oma koduriigi võludest ja kultuurilistest omapäradest, kõikvõimalikud konfliktid ja negatiivne jäi seekord tahaplaanile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles