Tartlased korraldavad rahvusvahelise lavaluulevideote võistluse

Tartu Postimees
Copy
Heidi Iivari võistles 26. septembril Vildes ja Vines kirjandusfestivali Prima Vista esimesele nädalale punkti pannud Eesti luuleprõmmu finaalis.
Heidi Iivari võistles 26. septembril Vildes ja Vines kirjandusfestivali Prima Vista esimesele nädalale punkti pannud Eesti luuleprõmmu finaalis. Foto: Raimu Hanson

Möödunud aastal Melbourne’i eestvedamisel alguse saanud SlamOVision on Unesco kirjanduslinnade lavaluulevõistlus, mis toimub video vahendusel ja kus tänavu astub Tartu eest võistlustulle Heidi Iivari luuletusega «Meie suguvõsa mehed» / «Meidän suvun miehet», mis kõlab videos eesti ja ka soome keeles, lisatud on Kersti Undi kirjalik tõlge inglise keelde.

Kokku osaleb tänavu seitse linna. Lisaks Tartule võtavad osa Edinburgh, Manchester (mõlemad Ühendkuningriik), Melbourne (Austraalia), Quebec City (Kanada), Reykjavík (Island) ja Uljanovsk (Venemaa). Videod on projekti veebilehel, kus iga nende vaataja saab oma lemmikuid märkida.

Eesti kirjanduse seltsi teadussekretäri ja kirjanduslinna Tartu koordinaatori Marja Undi teatel kuulutatakse küll välja ka kodulehel parimaks hääletatud video, kuid ametlik võitja selgub siiski osalevate linnade antud punktidest.

Tartu on tänavu lisaks osalusele kogu võistluse koordineerija ning korraldab ka hääletusõhtu, kus selgub võitja ja ühtlasi avaneb kõigil huvilistel võimalus aidata kujundada Tartult teistele linnadele antavaid punkte. SlamOVisioni hääletusõhtu leiab aset 11. novembril festivalide Prima Vista ja Hullunud Tartu ühisnädalal, koht ja kellaaeg avalikustatakse peatselt Prima Vista kodulehel.

Mullu Melbourne’i eestvedamisel peetud esimesest võistlusest võttis osa kaheksa linna. Osalejate hääletuse tulemusel kuulutati võitjaks Utrechti luuletaja Babs Gons. Tartut esindanud Maris Pedaja jäi jagama teist ja kolmandat kohta koos Hannah Laveryga Edinburghist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles