Loodusmuuseum kutsub huvilisi tutvuma Antarktikaga kuraatorite saatel

Copy
Näitus annab teada sedagi, et Antarktika koosneb lõunanabamandrist Antarktisest ja seda ümbritsevatest aladest.
Näitus annab teada sedagi, et Antarktika koosneb lõunanabamandrist Antarktisest ja seda ümbritsevatest aladest. Foto: Annely Jõgeva

Täna kell 17 tutvustavad Tartu ülikooli loodusmuuseumis väljapanekut «Valge mandri kutse. Admiral Bellingshauseni mereretk» selle kuraatorid Urmas Dresen ja Katrin Savomägi.

Rändnäitus ekspeditsioonist Antarktikasse jutustab loo alates laeva polaartingimustega kohandamisest kuni lõunanaba läheduses purjetamiseni. Kuraatorituuril osalemiseks tuleb varuda aega umbes tund, osalemine muuseumipiletiga.

Väljapanekut saab TÜ loodusmuuseumis (Vanemuise 46) vaadata  1. novembrini. Seejärel sõidab näitus Narva ning hiljem ka Kuressaarde ja Tallinna.

Antarktika avastamise 200. aastapäeva tähistava ekspeditsiooni korraldasid MTÜ Thetis Ekspeditsioonid ja SA Eesti Meremuuseum. Ekspeditsiooniga kaasnenud kümnekonna seminari ja kohtumisega, kus osalesid Eesti teadlased, juhiti tähelepanu mereajaloole, Valge mandri avastanud Saaremaal sündinud Vene admiralile Fabian Gottlieb von Bellingshausenile ning kliima- ja keskkonnaprobleemidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles