Kredexi toetus aitab lammutada talumeeste rajatud koolimaja (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Vilistlased Kaarel Tuvike (vasakult), Esta Järve ja Aarne Salo võitlevad Puhja vana koolimaja lammutamise vastu. Vana päevinäinud koolimaja jääb neist vasakule ja uus hiljuti remonditud paremale.
Vilistlased Kaarel Tuvike (vasakult), Esta Järve ja Aarne Salo võitlevad Puhja vana koolimaja lammutamise vastu. Vana päevinäinud koolimaja jääb neist vasakule ja uus hiljuti remonditud paremale. Foto: Margus Ansu

Puhjas käib tuline arutelu vana koolimaja üle, mis ühtede arvates rikub vaate nõukogudeaegse koolimaja ette ehitatud klaasaatriumile ning takistab aktiivõppe ala rajamist, teiste arvates on aga mitte üksi kultuuri- ja kodulooliselt väärtuslik, vaid ka tarvilik seltsielu hoogustamiseks ning kogukonna arenguks.

Lühidalt öeldes käib võitlus selle üle, kas 1937. aastal valminud kahekorruseline püstpalkmaja lammutada või remontida.

Elva abivallavanem Mikk Järv ütles, et lammutamise ettepanekuga on vald välja tulnud selle pärast, et hoonele ei ole rakendust leitud ja selle remontimiseks pole vallal ka raha.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles