GALERII ⟩ Linnarahvale avati lodjakoda

Lisete Reineberg
Copy

Täna pärastlõunal tegi Emajõe ääres tartlastele uksed lahti lodjakoda, mille tegevust veab MTÜ Emajõe Lodjaselts.

Tartu Postimees jõudis lodjakojasse üsna täpselt avamise ajaks. Peamiselt sagisid siis ringi lodjakoja abilised, ent oli näha ka teisi uudistajaid. Neljapäeval, reedel ja laupäeval saavad külastajad 10- või 7-eurose piletiraha eest jälgida, kuidas ehitatakse 24 meetri pikkust kahemastilist Emajõe-Peipsi lotja, mis loodetakse 2024. aastaks valmis saada.

Juhiste järgi saab ka ise oma lodjamudeli valmistada ja selle hiljem koju kaasa võtta. Peale selle on külalistel võimalik uurida näiteks lodjalaevanduse ajaloo kohta ja proovida lodjandusega seotud töid. Lisatasu eest saab külastada sauna ja sõita jõetramm Jõmmuga kesklinna ja lodjakojasse tagasi.

Emajõe lodjaseltsi ühe eestvedaja Liisa-Lota Kaivo sõnul on ta tähele pannud, et lodjakoda on selline koht, mis meeldib väikestele poistele. «Kui midagi meeldib väikestele poistele, siis see meeldib ka suurtele meestele ja kui see juba suurtele meestele meeldib, siis tavaliselt pole ka naistel midagi selle vastu,» võttis Kaivo lodjakoja sihtrühma kokku.

Omatehtud lotja oligi kokku panemas Johannes Pärtin, kes ütles, et temale meeldib enim just lodja valmistamine. «See ka, et siin lihtsalt on nii tore olla,» ütles ta.

Samal ajal on lodjakoja rendikonkursil teiseks jäänud MTÜ Ühinenud Emajõe Veeteed, mille taga seisavad Estiko Grupp ja Seto Line Reisid, esitanud kohtule taotluse konkursitulemus tühiseks kuulutada ning esikoha kontseptsioon neile kättesaadavaks teha. Seni pole kohus otsust langetanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles