Sherlock Holmes lahendab Karlova teatris Baskerville´i pere müsteeriumi

Copy
Lavastuse «Baskerville´ide koer» ühes stseenis on Ott Kartau (vasakult), Silver Kaljula, Veikko Täär ja Elena Koit.
Lavastuse «Baskerville´ide koer» ühes stseenis on Ott Kartau (vasakult), Silver Kaljula, Veikko Täär ja Elena Koit. Foto: Tiina Viirelaid / Karlova Teater

Karlova teatris on saanud esietendusküpseks Arthur Conan Doyle'i üks tuntuimaid Sherlock Holmesi lugusid «Baskerville'ide koer». Kuulsat krimijutustust on lavastatud mitmeid kordi kinolinale ja teleekraanile, kuid Eestis seni veel mitte teatrilavale.

Inglismaal on päevad hallid ja ööd sünged – eriti veel Dartmoori nõmmel, mille servas elutsevat Baskerville'i suguseltsi painab sajanditepikkune needus, verejanuline fantoomlik koer. Pärast onu Charlesi mõistatuslikku surma naaseb noor pärija Henry Baskerville (Ott Kartau) kodukanti. Kas tõesti tegi onule otsa peale too kummituslik koer või siiski inimene? On ka Henry enda elu ohus? Kas käima on lükatud mingi suurem vandenõu? Või on kõige taga tõepoolest needus?

Henry kutsub endale appi meisterdetektiiv Sherlock Holmesi (Andres Dvinjaninov) ja tema truu abilise doktor Watsoni (Veikko Täär). Süngeid saladusi, eksitusi, varjamisi, niidiotsi ja valejälgi täis lugu jõuab Karlova teatris esietendusena publiku ette 23. oktoobril.

Psühholoogilise müsteeriumi on dramatiseerinud Mihkel Seeder ja lavastanud Peep Maasik, kunstnik on Karmo Mende ja helilooja Ardo Ran Varres. Lisaks juba nimetatud näitlejaile mängivad Lauri Kink, Silver Kaljula ja Elena Koit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles