Teatrid ärgitavad publikut maski kandma

Tartu Postimees
Copy
Vanemuine ja Estonia värvuvad roheliseks, et toetada võitlust koroonaviirusega.
Vanemuine ja Estonia värvuvad roheliseks, et toetada võitlust koroonaviirusega. Foto: Vanemuine

Üheksa Eesti teatrit – Eesti draamateater, Eesti Noorsooteater, Endla, rahvusooper Estonia, Rakvere teater, Tallinna linnateater, Vanemuine, Ugala ja vene teater – tulevad täna avalikkuse ette üleskutsega kanda teatris maski.

Teatrid jagavad oma kodulehtedel ja sotsiaalmeediakanalites videoklippi, mis annab teada, et Eesti teatrid järgivad kõiki soovitatud ettevaatusabinõusid ning kutsuvad publikut üles tegema sedasama. Teatrid paluvad, et vaatajad kannaks teatrisse tulles võimaluse korral maski ning hoiaks üksteisega distantsi, et teatriime sünniks turvalises keskkonnas.

Eesti etendusasutuste liidu juhatuse esimees Margus Allikmaa: «Koroonaviiruse leviku aeglustamiseks ning kõigi teatrivaatajate tervise kaitsmiseks on teatrid kasutusele võtnud mitmesuguseid ohutusmeetmeid. Siiani ei ole ükski viirusekolle teatrist alanud. Loodame, et see nii jääbki, aga iga lisaabinõu aitab seda lootust tugevdada.»

Teatrid on ühiselt arvamusel, et mask on just see abinõu, mis kaitseb inimesi saali sisenemisel ja väljumisel, vaheajal puhvetijärjekorras ning pärast etendust garderoobis üleriideid oodates. «Sestap pöördumegi teatrivaatajate poole palvega tulla teatrisse maskiga,» lisas Allikmaa.

Videot näitlejate ühispöördumisest saab vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles